Schaken bij Promotie betekent spelen bij Zoetermeers oudste schaakvereniging.

Promotie is opgericht op 6 oktober 1952 en is de oudste schaakvereniging van Zoetermeer. De vereniging heeft 126 leden en behoort daarmee tot de grotere schaakverenigingen in de Haagse regio. Er zijn aspirant leden (t/m 15 jaar), juniorleden (16 t/m 19 jaar), seniorleden (20 t/m 64 jaar) en veteranen (65 jaar en ouder). Iedere dinsdagavond wordt gespeeld in de Olympus. De jeugd speelt op vrijdagavond in wijkcentrum De Leyens.

In de interne competitie wordt gespeeld om het clubkampioenschap. Daarnaast zijn er wedstrijden om het snelschaakkampioenschap. In de maanden juli en augustus wordt een ontspannen zomercompetitie gehouden. Promotie manifesteert zich ook extern en is daartoe aangesloten bij de regionale Haagse Schaakbond (H.S.B.). In het seizoen 2004-2005 speelt het eerste team in de 2e klasse en het tweede in de 3e klasse van de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (K.N.S.B.). De overige teams spelen in de HSB-competitie. Samen met de Alphense Schaakclub (ASC), schaakvereniging Messemaker 1847 uit Gouda en de Waddinxveense schaakvereniging (WSV) organiseert Promotie in de maanden mei en juni het Groene Harttoernooi.

Promotie is dus, wat overigens ook uit haar naam moge blijken, een ambitieuze vereniging met zeer veel activiteiten. Dat betekent echter niet dat leden die het spel belangrijker achten dan de punten, zich er niet thuis zouden voelen. Op de club heerst een gemoedelijke sfeer, die na de partij nog eens uitgebouwd kan worden in een gezellige barruimte, waar overwinningen groots worden gevierd en nederlagen moedig worden verwerkt.

Promotie kent een bloeiende jeugdafdeling. Door middel van de methode Van Wijgerden /Brunia (Stap 1 t/m 5) worden de aspirantleden deskundig opgeleid tot volwaardige clubspelers. Ze spelen op de vereniging hun eigen interne competitie en doen mee met vele jeugdtoernooien op regionaal en landelijk niveau.

Mocht u, zonder verplichtingen, de sfeer eens willen proeven, dan kan dat altijd. Er wordt gespeeld in het Denksportcentrum, OLYMPUS, Voorweg 107, Zoetermeer, vlakbij het sprinterstation Voorweg, op dinsdagavond vanaf 19.45 uur. De jeugd speelt op vrijdagavond vanaf 18.30 uur in de zaal op het Van ' t Hofplein 1, vlakbij het sprinterstation de Leyens.

Het lidmaatschap geeft recht op:
** Deelname aan de interne competitie. Nieuwe leden kunnen meteen hieraan meedoen.
** Meespelen in de zomercompetitie.
** Meespelen in de externe competitie, waardoor u in contact komt met andere schaakverenigingen in de Haagse Regio.
** Snelschaken, ook wel "vluggeren" genoemd.
** Thema-avonden zoals gambiettoernooi of doorgeefschaak, alternatief schaken bij het jaarlijkse oliebollentoernooi.
** Het clubblad Promotie.
** Het maandblad Schaak Magazine (bondsblad).

Voor aanmelding of verdere beantwoording van uw vragen kunt u terecht bij de secretaris, de heer D.Th. Brinkman, 079-3422005 en bij de jeugdleider, de heer M. van Staden, 079-3414509.