Open Nederlands Jeugdkampioenschap dag 6

12 augustus 14:20 (Arjen Schuurman Hess)

"Afscheid van de musketiers"

Vandaag werden alweer de laatste partijen gespeeld van het Open Nederlands. Jeudgdschaak Kampioenschap. Bauke had het genoegen om deze ronde tegen Max van de Pavoordt te moeten spelen. Hij scoorde slechts 50% tegen onze spelers. Bauke wist deze partij dan ook zeer vlug en eenvoudig te winnen. Reinout had weer kansen in zijn partij. In plaats van een gratis stuk te slaan koos hij er echter voor om zijn stelling te verzwakken. Zo was verlies opnieuw zijn deel. Maurice en Franklin vochten in hun laatste partij als leeuwen. Maurice kwam iets beter te staan, maar moest genoegen nemen met remise. Franklin toonde tegen de meisjeskampioen nog maar eens aan dat hij het lopereindspel voldoende beheerst. Matthijn kon de. Goede lijn van gisteren niet doorzetten en verloor helaas.

Voor Fong Li en Ming Dao lijkt het toernooi net iets te lang te hebben geduurd. Op de laatste dag was de concentratie soms ver weg en zo wist alleen Ming Dao nog een puntje te scoren.

Van al dat schaakgeweld krijgt iedereen natuurlijk honger. Gelukkig hadden ze daarvoor in Borne een lekkere vískraam staan. Met veel plezier werd er een scheepslading kibbeling weggegeven. Bij terugkomst in de speelzaal bleek dat Sam van Dongen 5e was geworden in de E categorie. Een prima resultaat. Helaas voor ons gaat hij volgend jaar de rust van DSC opzoeken, maar we zullen hem in de gaten houden.

's Avonds op de camping werd er na een frietje en een pizza van de barbecue een nieuwe olympische sport gespeeld: Badminpong. Ook ex-Promotielid Franka Hettfleisch kon hier aan meedoen. Naar het schijnt heeft zij de hele week ervoor gezorgd dat de kampeerplaats van niet nader te noemen spelers nog enigszins toonbaar bleef.

Nadat een gedeelte van de musketiers hun biezen hadden gepakt werd de week in stijl afgesloten met een Ronde om de tafel.
Volgend jaar komen we hier weer terug om onze naam opnieuw waar te maken. Voor nu mag Zoetermeer zich gaan opmaken voor onze terugkomst.
Met vriendelijke groet,
Arjen Schuurman Hess10 augustus 2012