Open Nederlands Jeugdkampioenschap dag 5

12 augustus 14:20 (Arjen Schuurman Hess)

"De appel valt niet ver van de pannenkoek"

De dag begon vandaag in mineur. Mistery guest M&M meldde zich ziek af. Maurice had zwaar geloot met in de ochtend een partij met wit tegen de altijd lastige, maar dit toernooi slecht spelende Bye. Zonder al te veel energie te verspillen wist hij het punt binnen te halen. In de middag was hij bezig met het orienteren op het beroep van straatveger. Hij veegde zijn tegenstander moeiteloos van het bord.

Reinout speelde een paar slechte partijen, maar zijn tegenstanders hadden zijn energie opgepikt en besloten dat het beter was om remise aan te bieden dan om door te schaken. Vandaar dat hij stellingen met een beoordeling van -3 en -2 met remise kon afsluiten. Morgen heeft hij nog één kans op een schaakpartij.

Franklin speelde de sterren van de hemel, helaas wel in zijn hoofd. Op het bord had zijn tegenstander het beste van het spel. In de middagpartij moest Franklin eveneens tegen het jonge talent Bye. Ook hij bezorgde hem een slechte middag door met zwart het volle punt op te halen. De voorbereiding met Maurice had duidelijk geholpen.

Bauke had na zijn goede toernooi het idee dat hij goed kon schaken. Vandaag werd hij met zijn neus op de boter gedrukt. Zijn tegenstanders gingen als een mes door de boter. Als boter bij de vis kwamen vandaag ook nog zijn ouders op bezoek. Die zullen nu geen beste indruk hebben van de schaakprestaties van Bauke.

Fong Li scoorde vandaag een nette 50%. Het toernooi lijkt net iets te lang te duren. Ook voor haar broertje Ming Dao wegen de dagen zwaar. Vandaag werd slechts één punt aan het totaal toegevoegd. Sam bleef in het spoor van de koplopers met 1,5 punt. Morgen is voor hem de dag des oordeels.

Matthijn lijkt de eindsprint ingezet te hebben. Vandaag won hij voor het eerst. Hij bewijst dat hardlopers doodlopers zijn en je beter als een diesel kan spelen. Zo zal hij vermoedelijk op de laatste dag de rode lantaarn afgeven.

Belangrijkste prestatie werd er vandaag geleverd door de ouders. Zij moesten twee uur lang door een fabriek lopen met de gedachte dat vervolgens de productconfrontatie zou komen. Gelukkig bestaat dit in de Grolsch Brouwerij uit het drinken van verschillende biertjes uit het assortiment. Vervolgens werd er onder begeleiding van Dingeman en vrouw, die vandaag op bezoek waren, het pannenkoekenhuis leeg gegeten. Na afloop moest er nog gehaast worden naar de camping om de Nederlandse hockeyvrouwendamesploeg te zien winnen van de hockeyvrouwendamesploeg van Argentinie.

Tot slot nog een raadsel: Hoe hou je een menigte mensen tegen?
Antwoord: plaats een kaartlezer voor een draaideur en iedereen denkt een pasje nodig te hebben."

Met vriendelijke groet,
Arjen Schuurman Hess


12 augustus 2012