Open Nederlands Jeugdkampioenschap 4e ronde

10 augustus 21:20 (Arjen Schuurman Hess)

Hier het verslag van dag 4, de dag van het voetbaltoernooi.
"Na regen komt zonneschijn
Wij willen graag de webmaster via deze weg bedanken voor het openbaar maken van onze literaire meesterwerkjes.

Vanmorgen konden de regenschermen eindelijk voorgoed verdwijnen. Onder een heerlijk ochtendzonnetje werden de eitjes gekookt. Vandaag hoefden onze talenten slechts één partij te spelen. De middag is gereserveerd voor het jaarlijkse voetbaltoernooi. Na twee mooie dagen van ruim boven de 50% was het vandaag een zware dag voor het team. Zowel Ming Dao als Fong Li als Maurice als Matthijn verloren hun partij. Reinout verloor eigenlijk ook zijn partij, aangezien hij in gewonnen stelling remise aanbood met het idee dat zijn tegenstander dit aanbod nooit kon afslaan. Hij had gelijk. Met nog één zet had zijn tegenstander opgegeven. Franklin speelde weer een save remise. Morgen probeert hij ook de tweede helft te schaken. Bauke speelde tegen een minireus, dus hij won weer. Hij staat nu één punt achter de koploper en begint trekjes van een grootmeester aan te nemen.

Belangrijker vandaag was het voetbaltoernooi. Speciaal daarvoor was Erwin Guijt ingetreind. Uiteindelijk mocht hij niet meespelen vanwege leeftijdsdiscriminatie. Ook Arjen viel ten prooi aan dit dictatoriale regime. Na diplomatiek overleg met de wedstrijdleiding mochten zij meespelen in het team van de buitenlanders uit het verre Friesland. Bauke, van origine Fries, ging in hongerstaking om niet bij dit team te hoeven horen.

Het toernooi begon fantastisch voor beide teams. Team S-mee, het Promotie-team, won zijn eerste wedstrijd dik. Team loltrappers, met Guijt en Schuurman Hess in de basis, won overtuigend met 3-0. In de volgende wedstrijd werd FC Kip het slachtoffer van het spelplezier van de loltrappers. Naarmate hun agressielevel steeg, steeg het plezierlevel van de loltrappers. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1-0 eindstand.

Team S-mee begon voortvarend aan hun tweede wedstrijd. Na een 1-0 voorsprong verloren zij hun plezier en hun flair. Wellicht was de wissel Bauke Hoogland (uit) voor Reinout van Rijkom (in) niet de juiste. We zullen het nooit weten. Feit blijft dat de spirit nooit meer terugkwam bij team S-mee. De doelpunten vlogen vervolgens de volgende twee wedstrijden om de oren en team S-mee moest genoegen nemen met een derde plaats.

Ondertussen hadden de loltrappers hun feest al gevierd met een flinke portie bitterballen. Dit kwam het spel niet ten goede. De tegenstander begon fris en 50 cm langer aan de aftrap. Dit was toch iets te veel van het goede. Ondanks veel strijdlust werd er toch met 3-1 verloren en moest er genoegen genomen worden met een strijd om de Fair Play Cup tegen team S-mee. Na nog een forse lading bitterballen werd de reis vervolgt naar de camping.

Op de camping werd de avond in stijl afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Ook de Duitse buren mochten meedoen (met de marshmallows dan).

Tot slot nog de wijze woorden vanuit Borne: Beter tien croissants in de lucht, dan één in de hand, want die tien vallen vanzelf naar beneden. In tegenstelling tot vogels."

met vriendelijke groet,
Arjen Schuurman Hess (en de sidekicks)

10 augustus 2012