"Mathijn "scoort" bij de meisjes" (Open Nederlands Jeugdkampioenschap 3e ronde)

09 augustus 10:00 (Arjen Schuurman Hess)

Vandaag was het alweer de derde dag van het ONJK in Borne. Bij het ontbijt waren na het succes van gisteren weer de eitjes te vinden. Ook nu leverde dit weer goede prestaties op. In de A groep speelde iedereen remise tegen een veel sterkere tegenstander. Zelfs de tegenstander van Franklin was veel sterker ondanks dat hij slechts 1000 ratingpuntjes in de weegschaal kan leggen. Franklin leerde hem hoe je een ongelijk lopereindspel remise moet houden.

Broer en zus Ming Dao en Fong Li wisten allebei hun eerste partij te winnen met het nodige geluk en beiden waren ze in de tweede ronde van de dag even de concentratie kwijt. Gelukkig herstelden zij zich enigszins in de laatste ronde. Met wat geluk en goed spel pakten ze beiden het volle punt. Ook Sam volgde dit traject. Met slechts twee verliespartijen doet hij goed mee in de subtob.

In de middag kwamen de kanonnen in stelling in de A groep. Geheel boven verwachting wist Reinout vandaag zelfs 1,5 punt te scoren. Hij staat nu al twee punten boven par. Franklin speelde op save en haalde een gemakkelijke remise binnen tegen maar liefst 1840! Maurice kon het hoge tempo van de andere Promotianen niet volgen en vond één remise per dag wel genoeg. Gelukkig voor hem is er morgen maar één partij. Bauke deed wat hij moest doen. Als reuzendoder heeft hij wat moeite met dwergen, maar vandaag stonden er twee reuzen op het menu. In de middag slachtte hij Neerlands Beste schaker in de C categorie (Robby deed ook aan dit kampioenschap mee) keihard onverdoofd af met oogverblindend combinatiespel. Maar de grootste verrassing van de dag kwam toch wel van Matthijn. Waar iedereen moeite had om van het andere geslacht te winnen, wist hij in een bloedstollende partij de remise binnen te hengelen. Morgen gaat hij voor het volle punt.

Zoals ondertussen bekend begint de dag in Delden pas wanneer het schaken voorbij is. Dit maal werd er na een gezonde maaltijd bestaande uit pannenkoeken, broodjes shoarma en hamburgers een voetbalmatch gespeeld tegen de plaatselijke talenten. Met speels gemak werden deze boeren uitgemolken. Op de vraag naar meer kwaliteit konden zij geen gehoor geven. Toen het eenmaal donker was geworden dropen ze bedroefd af ondersteund door hun koeien.

Morgen staat er eindelijk het grote voetbaltoernooi op het programma. Vorig jaar waren we vertegenwoordigd onder de namen: supermegahoelahoepchiquita's en supermeganinjahoelahoepchiquita's. Dit leverde al veel vertier op wanneer de teams weer eens gezocht werden. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een meer betekenisvolle naam aan het team te geven. Vandaar dat is gekozen voor de naam: team S-mee. De S kan hier staan voor Speel, maar eigenlijk is het een ordinaire poging om aandacht te trekken van meisjes die Esmee heten. Een niet nader te noemen teamspeler heeft hier enige fixatie mee.

De spelers waren vandaag zeer vereerd met het bezoek van de geliefde schaakmeester Jan Veldhuizen.
Ditmaal hebben de spelers zelf onder begeleiding aan dit verslag mogen werken. Hierdoor kunnen dingen ietwat overdreven overkomen. Wij vragen uw begrip daarvoor. De spelers proberen natuurlijk uit alle macht de naam van Promotie hoog te houden.

Zoals Arjen vanmiddag tegen een vrouw zei bij het inparkeren: "Dat ging toch prima?!" (voor details vraag de spelers)"09 augustus 2012