"Esmee" (Open Nederlands Jeugdkampioenschap 2e ronde)

09 augustus 10:00 (Arjen Schuurman Hess)

Esmee

"De tweede dag moesten de Zoetermeerse matadoren al vroeg de arena betreden. Onze jongens in de A hadden relatief makkelijke tegenstanders. Alleen Maurice had het lastig tegen een meisje (Deze is wel al bijna verzekerd van de titel beste meisje). In de middagpartij rolde hij zijn tegenstander met gemak op. Reinout was deze dag de grote verrassing. Hij wist zijn eerste halfje te scoren. Bauke, de verrassing van gisteren verraste op nieuw, maar dit keer door te verliezen van een 1600 speler. Hij herstelde zich smiddags met een walkover op Reinout. Aan het eind hadden ze beiden 1:45 uur op de klok staan (tempo 1:30 uur + 30 seconden). Franklin liet zien het schaken niet verleerd te zijn na een lange afwezigheid en versloeg een 1800 speler met overtuiging. Hij ging 's middags helaas wel weer de boot in tegen een andere 1800 speler.

In de C groep is Matthijn nog altijd op zoek naar zijn eerste puntjes. Momenteel scoort hij beter bij het tafeltennis en het zwemmen.

Fong Li doet goed mee met de meisjes in de D. Vandaag scoorde zij 2 uit 3. Dezelfde score haalde Ming Dao in de E. En ook Sam scoorde 2 punten.

Jonathan Tan, die zich bij het Promotiekamp heeft aangesloten, Is op dit moment goed op weg in de A groep. Vandaag scoorde hij 2 uit 2 en gaat nu gedeeld aan de leiding.

In totaal werd er vandaag 11,5 punt uit 21 partijen gehaald. Dit was ruim voldoende voor de beloofde pizza's. De plaatselijke pizzeria heeft voldoende verdiend voor de rest van de maand. Dit was ook te danken aan het bezoek van Maurice Manoch. Wat kan die jongen eten.

Morgen staat er een rustige dag op het programma. De schakers spelen twee of drie partijen, het weer wordt beter en 's avonds staan er pannenkoeken op het menu. Vervolgens moet er uitgerust worden voor het voetbaltoernooi op donderdag waar Promotie een naam hoog te houden heeft. Met name het verzinnen van een goede naam blijkt succesvol te zijn. Morgen zal hier meer over volgen.

Zoals ze dat hier in Overrijsel zeggen: Oant Moarn"09 augustus 2012