Lesindeling

(minimaal 3 karakters)

Drie vrijdagen GEEN schaken
17 april 2019

De agenda voor de komende weken:

vr 19 apr 2019GOEDE VRIJDAG

vr 26 apr 2019MEIVAKANTIE

vr 03 mei 2019MEIVAKANTIE

vr 10 mei 2019Les en competitie

Periode 3 partij 8

vr 17 mei 2019Les en competitie

Periode 3 partij 9

Zevende Grand Prix op zaterdag 4 mei in Delft
04 april 2019

Op zaterdag 4 mei is de zevende Grand Prix georganiseerd door DSC in Denksportcentrum ‘Sebastiaansbrug’, Zusterlaan 114, Delft. Kosten 6 euro. Aanwezig zijn om 12:45 uur.

We raden alle jeugdschakers van Promotie aan mee te doen aan de Grand Prix toernooien. Het is leuk schaken en je maakt een grote kans om een prijs te winnen (50%). De ervaring leert dat deelname loont. Je wordt er een sterkere schaker van! De toernooitjes worden gehouden van 13:00-17:00 in de Haagse regio op maximale rijafstand van 45 minuten vanuit Zoetermeer.

Zie de uitnodiging voor meer informatie.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier of op de intekenlijst bij Promotie (op vrijdag in de hal).

Aangemeld: Abel, Lucas, Hugo C., D'andre, Mart, Siem

Chauffeur meerijders: ...

Verslag Grand Prix 6
04 april 2019

Op zondag 24 maart organiseerde Haeghe Ooievaar de zesde Grand Prix van het seizoen. Er deden 12 schakers van Promotie mee.

De volgende spelers hebben een prijs gewonnen (tussen haakjes de groep):
1e prijs: Stijn (13)
2e prijs: Joëlla (19), Hugo C. (27), D'andre (29)
3e prijs: Tim (F), Vikram (1), Lucas (12)

lucky loser: Enno (23)

Verder deden mee: Djoey (21), Laurens (22), Richelle (25), Dylan (29)

Zie het verslag op de HSB-site.

Het D-team komt net te kort in de JCK
24 maart 2019

In de JCK voor D-teams is zaterdag 23 maart in Spijkenisse gestreden om enkele plaatsen in de meesterklasse D van de KNSB. Helaas is het ons D-team deze keer niet gelukt om een rol van betekenis te spelen voor de hoogste plaatsen. Het team met Lisa, Elisa, Niels, Vikram en Jesse heeft 2 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 3 verloren.

Er werd wel bij tijd en wijle goed schaak gespeeld, maar ook zagen we dat er vreselijke blunders op het bord werden begaan. Een goed teken was dat de meeste partijen door de spelers genoteerd werden en dat er van geleerd kan worden. De meisjes deden het erg goed met 9 punten uit 12 partijen! De jongens bleven steken op 4 punten uit 16 partijen. Elisa mocht de teamtopscorer-prijs mee naar huis nemen (5 uit 6).

Zie ook de uitslagen op de toernooisite.

Zesde Grand Prix op zondag 24 maart in Den Haag
09 maart 2019

Op zondag 24 maart is de zesde Grand Prix georganiseerd door Haeghe Ooievaar in de Hofstad Mavo, Albardastraat 25, Den Haag. Kosten 6 euro. Aanwezig zijn om 12:45 uur.

Zie de uitnodiging voor meer informatie.

Aangemeld: Enno, Lucas, Richelle, Dylan, Hugo C., Tim, Djoey, Joëlla, D'andre, Stijn, Laurens

Chauffeur meerijders:

Jeugdclubcompetitie voor D-teams op 23 maart in Spijkenisse
09 maart 2019

Net als voorgaande jaren organiseren de Rotterdamse Schaakbond (RSB) en de Haagse Schaakbond (HSB) ook in 2019 de regionale jeugdclub kampioenschappen als een GEZAMENLIJK toernooi. Op 23 maart worden de kampioenschappen gespeeld in de D categorie.

Locatie: De Boekenberg, Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
Datum/tijd: Zaterdag 23 maart, van 10.00-17 .30 uur
Kosten: worden betaald door de vereniging.

Er spelen teams van minimaal 4 jeugdspelers (plus optioneel 1 of 2 wisselspelers) van verenigingen aangesloten bij de RSB of HSB.
Leeftijd van de deelnemers D: geboortejaar 2007 of later.

Aanmelding via mail jeugdleider.svpromotie@gmail.com of op de intekenlijst die vrijdagavond in de hal hangt.

Aangemeld D: Lisa, Vikram, Jesse, Elisa, Niels Ho.

Abel Drenthen HSB kampioen H-categorie
03 maart 2019

Op zaterdag 2 maart is in de Kameleon in Den Haag het persoonlijk kampioenschap gespeeld in de categorieën F (geboortejaar 2010), G (2011) en H (2012 of later). In elke categorie waren 8 deelnemers. Vier spelers van Promotie deden mee.

In de jongste groep (H-categorie) is Abel op de eerste plaats geëindigd met 6,5 punt uit 7 partijen! Hij mag daarom deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. Joëlla werd vierde en Dylan zevende.

In de F-categorie had D'andre het moeilijk tegen de meer ervaren schakers en eindigde als laatste.

(minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden