Lesindeling

(minimaal 3 karakters)

Vrijdag 23 februari SNELSCHAKEN om 19:00 uur
23 februari 2018

Vrijdag 23 februari is er snelschaken van 19:00 tot 20:00 uur. Er is geen schaakles.

Vrijdag 2 maart is er GEEN SCHAKEN wegens de voorjaarsvakantie.

Vijfde Grand Prix op zondag 25 februari in Schiedam
12 februari 2018

Op zondag 25 februari is de vijfde Grand Prix in CON, De Meesterstraat 40, Schiedam. Kosten 6 euro. Aanwezig zijn om 12:45 uur.

We raden alle jeugdschakers van Promotie aan mee te doen aan de Grand Prix toernooien. Het is leuk schaken en je maakt een grote kans om een prijs te winnen (50%). De ervaring leert dat deelname loont. Je wordt er een sterkere schaker van! De toernooitjes worden gehouden van 13:00-17:00 in de Haagse regio op maximale rijafstand van 45 minuten vanuit Zoetermeer. Er is altijd vervoer voor kinderen geregeld.

Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 23 februari bij jeugdleider.svpromotie@gmail.com  of op het inschrijfformulier dat op vrijdag in de hal hangt of via het GP inschrijfformulier van de HSB.

Aangemeld: Brian, Tim, Lucas, Niels Ho., Lisa, Stijn van R.

Jesse van Dongen HSB kampioen categorie D
11 februari 2018

Vandaag was de laatste dag van de finale tienkamp HSB PK D georganiseerd door DD. Jesse van Dongen is kampioen geworden. Ciro en Sina eindigden gelijk op de tweede plaats. Maar omdat het om uitzending naar het NK ging, moest een snelschaakmatch de beslissing brengen. Ciro won deze en mag daarom samen met Jesse naar het NK D.

Djezz werd vierde, Lisa achtste en Tim negende.

E-team kampioen HSB
11 februari 2018

Zaterdag 10 februari is de tweede dag gespeeld van de RSB/HSB JCK. Deze keer voor de C- en E-teams. Vorig seizoen waren we nog kampioen bij de C, maar dit jaar zat deelname er niet in vanwege te weinig aanmeldingen om een team op de been te brengen.

We hadden wel een goed E-team met 5 spelers: Tim, Niels Hoogenboom, Vhinnzee, Alec en Elisa. Van de 7 wedstrijden ginger er twee verloren tegen RSB-teams en was er een gelijkspel tegen SHTV (de grootste HSB-concurrent). De andere vier wedstrijden werden gewonnen.  Alle spelers hebben goed bijgedragen aan het resultaat. Niels en Alec behaalden 4 punten en kregen daarvoor een (team)topscorermedaille. Tim haalde 3,5 punt en Vhinnzee en Elisa 3.

Het team ging met 2 bekers naar huis: de 3e plaats in het toernooi en de 1e plaats van de HSB.

Prijswinnaars tweede periode grote zaal
09 februari 2018

Meestergroep: 1. Johan, 2. Jesse vD., 3. Willard
Koninggroep: 1. Saan, 2. Reinier, 3. Miro
Damegroep: 1. Vhinnzee, 2. Niels Huurdeman, 3. Yuri
Revanche dame: 1. Sam, 2. Irene, 3. Elisa

Prijswinnaars tweede periode kleine zaal
09 februari 2018

Torengroep: 1. Suzanne, 2. Ryan, 3. Brian
Revanche toren: 1. Brian, 2. Suzanne, 3. Ryan
Lopergroep: 1. Wessel, 2. Stijn van Rikxoort, 3. Chiposo
Revanche loper: 1. Laurens, 2. Ray, 3. Stijn van Rikxoort

Ciro Catalan HSB kampioen C-categorie
04 februari 2018

Op zondag 4 februari is de finale vierkamp voor de HSB PK C  gespeeld in Zoetermeer bij SV Promotie. In de voorronde in november waren Ciro Catalan (Botwinnik), Jesse van Dongen (Promotie), Jeroen Verkade (Botwinnik) en Christiaan Smeets (Pionnetjes) de beste vier spelers en hadden zich geplaatst voor de finale. Van deze vier is overigens alleen Jeroen een ‘echte’ C-speler. Jesse en Ciro zijn D-spelers en Christiaan is zelfs nog een E-speler.

Ciro was in de eerste ronde duidelijk sterker dan Christiaan en won eenvoudig. De remise tussen Jesse en Jeroen was voor geen van beide spelers een fijne start om het Ciro moeilijk te maken.

In de tweede ronde stond de beladen match tussen Ciro en Jesse op het programma. Jesse had een week eerder Ciro nog verslagen bij de HSB/RSB JCK D-teams in Rotterdam.  Deze keer trok Ciro aan het langste eind. Met een mooie koningsaanval versloeg hij Jesse. Jeroen won tegen Christiaan een stuk in het middenspel en behaalde het volle punt.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het (gelukkig al) niet meer mogelijk dat er twee of meer spelers gelijk  bovenaan zouden eindigen. De match tussen de clubgenoten Ciro en Jeroen was beslissend. Jeroen probeerde het nog wel, maar met een pion achter berustte hij in het middenspel in remise. Voor de statistieken: Jesse won van Christiaan.

De terechte winnaar van de HSB PK C is Ciro Catalan van Botwinnik.

Eindstand HSB PK C

1. Ciro Catalan (2,5 punt)
  2. Jeroen Verkade (2 punten)
  3. Jesse van Dongen (1,5 punt)