Nieuws

Algemene informatie

Lesindeling

Jaarkalender

Jeugd rating

Afmelden

Contact

Links
                   (minimaal 3 karakters)


Het A-team net geen kampioen in de JCC Promotieklasse A
09 december 2017

Op 9 december mocht het JCC A team weer aantreden. Bij twee overwinningen was er een reële kans op het kampioenschap aangezien we maar een armzalig matchpunt achter de koploper zaten en die nog twee zware tegenstanders voor de boeg had. Helaas was onze voorbereiding verre van optimaal. Er waren weer eens een hoop (late) afmeldingen waardoor we dit keer zelfs een beroep moesten doen op C-speler Johan. Met Guy, Torsten en Johan vertrok captain Max vol goede moed naar Spijkenisse. 
 
De eerste ronde bleek echter al een groot obstakel. Torsten wist een plusje uit de opening secuur uit te tikken en rustig te winnen. Guy die heeft een spectaculaire partij gespeeld waar beide kanten genoegen kansen op winst hebben gehad maar de tegenstander toch echt eentje meer. Gelukkig wist Guy in verloren stelling zijn tegenstander ervan te overtuigen dat remise een terechte uitslag zou zijn en zo geschiede. Johan stond onderhand erg bedrukt en wist niet de juiste verdediging te vinden. Een terechte nederlaag. De druk lag dus volledig bij de captain. Max wist halverwege de partij een pion te winnen en de druk hard op te voeren. Toen de tegenstander ook nog in acute tijdnood kwam was het kwaad snel geschied. Max wint de partij en beslist daarmee de eindstand op 2.5-1.5. Ondertussen had de koploper ook (nipt) gewonnen en wisten we dat de kansen kleiner waren geworden.
 
In de laatste ronde mochten we nog een keer vlammen. Johan wist zich snel te revancheren en had in no-time gewonnen. Guy wikkelde af naar een remise eindspel en nadat er geen fouten meer werden gemaakt kwamen de spelers remise overeen. Torsten en Max waren vrij snel daarna ook klaar en wisten daarmee de eindstand op 3,5-0,5 beslissen. De koploper zou echter snel daarna weer 2,5-1,5 winnen waarmee ze de eerste prijs en de promotieplek zouden veiligstellen.
 
Volgend jaar doen we een nieuwe poging met het A-team dat dan definitief versterkt zal worden door Bram en Johan. Tot volgend jaar!Het C-team klimt op de slotdag JCC naar de vijfde plaats
09 december 2017Het C-team speelt de eerste wedstrijd tegen Almere. Johan valt vandaag in bij het A-team en daarom is Jesse doorgeschoven van het D-team naar het vierde bord in het C-team. Jesse is ook nog als eerste klaar met een mooie overwinning door een fout van zijn tegenstander (een gepend stuk is geen goede verdediger!). De stelling van Willard is ook veelbelovend en hij bouwt dat rustig uit tot een overwinning met mat. Ciro komt in het middenspeld in de problemen en zijn zijn stelling gaat aan gort door het opschuiven van de witte pion naar e6. Bram begint rustig en slaat dan Lxh6, zonder dat zijn tegenstandster de loper terug kan nemen. De aanval slaat door en Bram wint daardoor fraai. 3-1 overwinning.

De tweede wedstrijd tegen Purmerend begint goed. Jesse is weer als eerste klaar en laat een mooie mataanval zien. Ook Willard wint zijn partij met een mat door de koning van zijn tegenstander naar het midden van het bord te lokken en met paard en twee torens in te sluiten. De tegenstander van Ciro offert een stuk voor 2 pionnen en een koningsaanval. Nadat deze aanval op niets uitloopt, haalt Ciro met een tegenaanval het punt binnen. Bram speelt de langste partij. Als hij op het punt staat na een mooie koningsaanval materiaal te winnen, geeft zijn tegenstander op. 4-0 overwinning!.

Het C-team eindigt op de 5e plaats met 9 matchpunten en 18,5 bordpunt. 
Op de slotdag JCC een goed resultaat voor het D-team
09 december 2017We bleken wat te vroeg in Den Bosch te zijn. Op de laatste wedstrijddag is het schema voor de D-teams verschoven om tegelijk met de C-categorie de prijsuitreiking te kunnen doen. Gelukkig heben de spelers smartphones bij zich met veel spelletjes, waardoor ze zich niet verveelt hebben.

De samensteling van het D-team is op twee plaatsen gewijzigd: Djezz en Luigino spelen in plaats van Jesse en Roman. Jesse valt wel in in het C-team. De eerste ronde wordt geschaakt tegen Assen D1.  Alle spelers hadden goed begrepen dat het lange partijen mochten worden. Ze doen hun best om goed over hun zetten na te denken. Luigino heeft geleerd dat in de opening alle stukken mee moeten doen en dat herhaald zetten met hetzelfde stuk zonde van de tijd is. In het eindspel mist hij de kans om naar een gelijke stand af te ruilen en verliest. Reinier speelde een partij met wisselende kansen en een aantal leermomenten Het werd remise. Sina kwam na de opening iets minder te staan, maar dankzij een penning won hij materiaal terug en speelde remise door herhaling van zetten. Djezz speelde een voor hem favoriete opening en hield het op remise. 1,5 - 2,5 verlies.

De tweede wedstrijd gaat tegen Purmerend D1. Reinier is snel klaar en komt trots zijn overwinning melden. Luigino klaagt erover dat hij maar 1 foutje heeft gemaakt en daardoor de partij verloren. Djezz overziet in de opening stukwinst, maar maakt het in het eindspel loper tegen toren goed af met zijn overwicht aan pionnen. Sina heeft wat steken laten vallen, maar zijn laatste dubbele aanval beslist de partij in zijn voordeel. 3-1 overwinning.

De laatste wedstrijd tegen Tegelen gaat weer erg goed. Luigino zet zijn tegenstander mat met gebruikmaking van een penning. Sina meldt ook spoedig zijn overwinning. Het is dan nog even wachten op Reinier die er de tijd voor neemt om zijn punt binnen te halen. Djezz heeft het op bord 1 wel moeilijk. Hij houdt niet stand. 3-1 overwinning.

Met het resultaat van de slotdag stijgt het D-team naar een mooie 12e plaats.
Meiden van Promotie kampioen HSB!
27 november 2017Afgelopen zaterdag zijn drie van de vier deelneemster aan het PK meisjes kampioen geworden in hun categorie!

Lisa de Regt was een 'klasse apart' bij het PK D. Zij won alle partijen en werd dus ongeslagen kampioene! Gemma eindigde op de vijfde plaats.

Het gecombineerde EFGH-toernooi werd ook duidelijk gewonnen door Eilsa Netten met 8,5 uit 9. In hetzelfde toernooi werd haar jongere zusje Julia kampioene van de H-categorie met 2,5 punt.

De drie kampioenen mogen naar het NK in hun categorie! We zijn daar heel erg trots op!

Zie het verslag op de HSB-site


Verslag derde Grand Prix bij Botwinnik
26 november 2017

Op zondag 19 november is in Zoetermeer de derde Grand Prix van het seizoen gespeeld, georganiseerd door Botwinnik. Er deden 20 schakers van Promotie mee.

De volgende spelers hebben een prijs gewonnen (tussen haakjes de groep):
1e prijs: Akbar (16), Lucas (20), Floris (21)
2e prijs: Djezz (D), Vhinnzee (5), Alec (13), Wessel (14), Tommy (19), Frederique (23)
3e prijs: Stijn vR (23)

Verder deden mee: Sina (C), Roman (E), Lisa (F), Aryan (1), Irene (5), Cebrian (18), Enno (19), Stijn dW (20), Cas dW (22), Casper vB (23)

Zie het verslag op de HSB-site.
PK Meisjes op zaterdag 25 november in Den Haag
18 november 2017

Op zaterdagmiddag 25 november 2017 organiseert de Haagse Schaak Bond in samenwerking met de schaakverenging Voorburg het meisjesschaakkampioenschap, zoals bekend het leukste schaaktoernooi van het jaar. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. De winnaars mogen zich een jaar lang kampioene van de HSB noemen. De beste clubschaaksters in de categorieën D t/m H plaatsen zich direct voor het Nederlands Kampioenschap in die categorie.
 
Plaats: Sporthal De Kameleon, Veldzicht 20, 2543 RT Den Haag.
Aanvang 13:00 uur.
Kosten 5 euro.
 
Aanmelden: Uiterlijk vrijdag 24 november 2017 bij Max Kanbier onder vermelding van voor- en achternaam, KNSB relatienummer, geboortedatum, club, categorie en mailadres. Naar: maxkanbier@gmail.com
 
Aangemeld: LisaPrijswinnaars Torengroep eerste periode
18 november 2017Torengroep: 1. Sunny, 2. Jesse E., 3. Tommy
Revanche toren: 1. Brian, 2. Suzanne, 3. Jesse E.
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

wo 27 dec 2017 09:00 - do 28 dec 2017 17:00
HSB Jeugd toernooi

zo 07 jan 2018
Super GP Caissa Amsterdam

za 13 jan 2018
Schoolschaken individueel

zo 14 jan 2018
HSB PK D (dag 1)

za 20 jan 2018
Schoolschaken teams

za 20 jan 2018
GP 4 Naaldwijk

za 27 jan 2018
HSB JCC AB en D in Rotterdam

zo 04 feb 2018
HSB PK C bij Promotie

za 10 feb 2018
HSB JCC C en E-teams in Den Haag

zo 11 feb 2018
HSB PK D (2e dag)

za 17 feb 2018 11:30
HSB BO Teams halve finale

zo 25 feb 2018
GP 5 Pionnetjes Schiedam

vr 02 mrt 2018
Super GP Apeldoorn

zo 18 mrt 2018
HSB BO Teams finale

zo 25 mrt 2018
GP 6 Haeghe Ooievaar

za 14 apr 2018
HSB PK FGH

zo 27 mei 2018
GP 7 SG Rijswijk

zo 17 jun 2018
GP 8 DSC in Delft