Nieuws

Algemene informatie

Training indeling

Snelschaken

Jaarkalender

Kennismakingscursus

Jeugd rating

Schaken op school
                   (minimaal 3 karakters)


Promotie organiseert GHC en wint de poule!
11 maart 2023


Op vrijdag 10 maart organiseerde Promotie Jeugd de 6e ronde van de Groene Hart Cup.
In deze voorlaatste ronde van het toernooi was het voor ieder team belangrijk hoge ogen te gooien om in de laatste ronde nog een goede klassering te halen.
Om 19:00 uur was het muisstil en werden de klokken gestart voor de eerste partij. De 48 deelnemende kinderen deden hun best om de beste zetten te vinden. Vaak onder toeziend oog van hun teamleider of meegekomen ouders.
Er werden verrassend veel goede partijen gespeeld, je merkt hoeveel talent er in de zaal aanwezig is.
Na iedere partij was er in de kantine de gelegenheid nog eens naar de partij te kijken eventueel met een lekker glaasje fris.
Even over half 9 zat de laatste partij erop. In al de zes poules van 4 teams was de winnaar bekend. Die mogen in de laatste ronde een poule hoger spelen. 
Het Promotieteam met Djezz, Siem, Isis en Mart wist ook als eerste in poule 2A te eindigen, en speelt op 31 maart in poule 1!
Kijk voor uitslagen en standen op Groene Hart Cup.


De prijswinnaars van periode 2
08 maart 2023


Op maandag 6 maart werden de prijzen voor periode 2 verdeeld. In de Dame en Dame revanche groep waren er bekers en medailles voor D'andre, Ryan en Shahin. In de Koningsgroep gingen de troffees naar Djezz, Reinier en Siem. Allen gefeliciteerd.

Periode 3 is nu van start gegaan. We zullen zien wie er aan het eind hiervan op het podium komt te staan. 
Winst in poule 2 in de Groene Hart Jeugd Cup!
17 december 2022

Afgelopen vrijdag speelden vier Promotianen in Delft de vierde speeldag van de Groene Hart Jeugd Cup. Na de overwinning in poule 3 de vorige ronde mocht Promotie de strijd aangaan in poule 2. De vorige keer in poule 2 werd er drie keer verloren, maar zat er meer in: tijd om dat recht te zetten, zullen de spelers gedacht hebben. En dat lukte!

Isis was de topscorer van de avond, met 3 uit 3. Haar eerste partij won ze uit een mooie opening, bij de tweede en derde verloor ze eerst een stuk. Maar dat maakte haar niet uit! Ze maakte beide partijen haar stukken erg actief en wist zo twee keer een sterke mataanval op het bord te toveren.

Op bord 3 deed D’andre voor het eerst mee. Zijn eerste partij wist hij te winnen, in een moeilijke stelling: hij zag goed dat de dame van de tegenstander een pion niet kon slaan, omdat de dame een matveld dekte. Toen de dame toch sloeg, zette D’andre mat! De tweede partij en derde partij verloor D’andre tegen sterke tegenstanders. Hij bood goed weerstand en zocht naar aanvalskansen, maar dat lukte helaas niet.

Reinier begint op bord 2 te wennen aan het korte speeltempo van deze competitie. In de eerste speelrondes verloor hij wat partijen in tijdnood, maar vanavond speelde hij de openingen wat sneller en nog steeds zorgvuldig. Zijn eerste partij was het spannendst en ging gelijk op: het werd dan ook remise. De andere twee partijen wist Reinier te winnen uit twee goede openingen. 

Op bord 1 speelde Djezz. Zijn partijen gingen lang gelijk op. In de eerste twee partijen wist hij goed zijn geduld te bewaren en verbeterde hij zijn stelling elke zet weer een klein beetje. Uiteindelijk wist hij dan de zwakke punten in de stelling van de tegenstander te profiteren en de eerste twee punten naar zich toe te trekken. Zijn laatste partij verloor hij, omdat zijn tegenstander na een sterke koningsaanval een pionnetje won, dat beslissend bleek te zijn.

 

Dit leidde allemaal tot de volgende uitslagen: 

Promotie – CSV 1: 3½ - ½

Promotie – SSV Klim-Op 3: 3-1

Promotie – Op Eigen Wieken 2: 2-2

 

Hiermee eindigt Promotie bovenaan de poule en promoveren we naar Poule 1!
Doe 13 november mee met Grand Prix toernooi Zoetermeer
07 november 2022


(Rens)- Op zondag 13 november organiseert schaakclub Botwinnik een Grand Prix toernooi in Zoetermeer.
Locatie: Praktijkcollege, Dr. J.W. Paltelaan 1, 2712 RN Zoetermeer.

Duur: Van 13:00 tot 17:00 uur, aanmelden tussen 12:30 en 13:00 uur. Kosten € 6,00.
Geef je zo vroeg mogelijk op door een mailtje te sturen aan toernooicoordinator Maurice: jeugdleider.svpromotie@gmail.com 
Opgeven kan ook rechtstreeks via de link in deze uitnodiging.
Wil je als ouder mee voor vervoer en begeleiding, laat dit dan graag in de mail weten, zeer welkom.

We raden alle jeugdschakers van Promotie aan mee te doen aan de Grand Prix toernooien. Het is leuk schaken en je maakt een grote kans om een prijs te winnen (50%). De ervaring leert dat deelname loont. Je wordt er een sterkere schakers van! De toernooitjes worden gehouden van 13:00-17:00 uur, altijd in de Haagse regio op maximaal 45 minuten rijafstand van Zoetermeer.

Je kunt alvast alle uitnodigingen voor Grand Prix toernooien op de Promotiesite bekijken en in jouw agenda zetten.
De winnaars van het snelschaaktoernooi
18 oktober 2022


Afgelopen maandag speelden we Snelschaak. Zoveel mogelijk partijen proberen te winnen in korte bedenktijd.
En dan valt het niet mee om ook echt goede zetten te spelen. Maar we hebben toch veel mooie partijen voorbij zien komen.
Er werd gespeeld in 2 groepen. In groep A wist Djezz alle 6 partijen te winnen. Siem werd netjes 2e met 5 uit 6, en voor Casper was plaats nummer 3, heel knap, hij won 4 van de 6 partijen.
Groep B werd gewonnen door Boan, die een remise speelde en alle andere partijen won.

Op maandag 24 oktober is er geen schaken vanwege de herfstvakantie.


Groene Hart Cup: derde in sterke poule
08 oktober 2022


Afgelopen vrijdagavond debuteerde Promotie bij de Groene Hart Jeugd Cup. In de eerste was er een pittige indeling: Promotie was ingedeeld in de eerste groep. Djezz, Siem, Isis en Mart gingen dapper de strijd aan, en lieten met hun spel zien niet van de sterke tegenstand onder de indruk te zijn.

De eerste en derde wedstrijd gingen verloren: 4-0 tegen Klim-Op 1 en 3,5-0,5 tegen Op Eigen Wieken 1. Djezz wist het halve punt binnen te halen. Ondanks de verliespartijen, hebben de Promotianen goed gespeeld: Djezz en Siem verloren bijvoorbeeld, omdat ze uiteindelijk net een pionnetje hadden verloren en hun tegenstanders dat niet meer weggaven.

De tweede wedstrijd was tegen CSV 1, dat tegen de andere twee ploegen ook verloren had. Deze wedstrijd zag er veelbelovend uit. Siem wist een kwaliteit te winnen en dat was voor hem genoeg om de koning op de achterste rij mat te zetten. Djezz won in het middenspel een paar pionnen en wist daardoor het eindspel vakkundig te winnen. Isis had een stuk verloren, probeerde het de tegenstander nog moeilijk te maken, maar moest zich gewonnen geven. Als laatste was Mart bezig. Hij stond een dame tegen een toren voor, maar zijn tegenstander had wel een vrijpion die bijna aan de overkant was. Het lukte Mart niet om die pion tegen te houden en hij verloor. Eindstand 2-2. Een mooi resultaat!

Doordat Djezz een half puntje tegen Op Eigen Wieken had gescoord, eindigde Promotie op de derde plek, een half bordpunt voor CSV 1. Aangezien de laatste twee teams uit de hoogste poule degraderen, speelt Promotie volgende maand in poule 2.
Doe 15 oktober mee met Grand Prix toernooi Den Haag
04 oktober 2022


(Rens)- Op zaterdag 15 oktober organiseert schaakclub SHTV een Grand Prix toernooi in Den Haag.
Locatie Hofstad Mavo, Albardastraat 25, 2555XP Den Haag.

Duur: Van 13:00 tot 17:00 uur, 12:45 aanwezig. Kosten € 6,00.
Geef je zo vroeg mogelijk op door een mailtje te sturen aan toernooicoordinator Maurice: jeugdleider.svpromotie@gmail.com 
Wil je als ouder mee voor vervoer en begeleiding, laat dit dan graag in de mail weten, zeer welkom.

We raden alle jeugdschakers van Promotie aan mee te doen aan de Grand Prix toernooien. Het is leuk schaken en je maakt een grote kans om een prijs te winnen (50%). De ervaring leert dat deelname loont. Je wordt er een sterkere schakers van! De toernooitjes worden gehouden van 13:00-17:00 uur, altijd in de Haagse regio op maximaal 45 minuten rijafstand van Zoetermeer.

Je kunt alvast alle uitnodigingen voor Grand Prix toernooien op de Promotiesite bekijken en in jouw agenda zetten.
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

vr 07 apr 2023
NK categorie E

za 08 apr 2023
NK categorie E

zo 16 apr 2023 13:00 - 17:00
Grand Prix Haeghe Ooievaar in Den Haag

zo 30 apr 2023
NK categorie ABC

ma 01 mei 2023
NK categorie ABC

di 02 mei 2023
NK categorie ABC

wo 03 mei 2023
NK categorie ABC

do 04 mei 2023
NK categorie ABC

vr 05 mei 2023
NK categorie ABC

za 06 mei 2023
NK categorie ABC

zo 07 mei 2023 13:00 - 17:00
Grand Prix DSC in Delft ??

zo 14 mei 2023
PJK categorie FGH bij DSC in Delft

do 18 mei 2023
NK categorie D

vr 19 mei 2023
NK categorie D

za 20 mei 2023
NK categorie D

di 23 mei 2023
Scholenschaakdag KNSB 150 jaar

wo 24 mei 2023
Online NK groep 3/4/5

do 25 mei 2023
Online NK groep 6/7/8

vr 26 mei 2023
Online NK Voortgezet Onderwijs (VO)

za 03 jun 2023
NK Basisonderwijs Teams

zo 04 jun 2023
Grand Prix Rijswijk in Rijswijk

za 10 jun 2023
NK Basisonderwijs Teams

za 17 jun 2023
Pupillendag

za 24 jun 2023
NK Middenbouw

za 01 jul 2023
NK Condichess ??