Nieuws

Algemene informatie

Training indeling

Snelschaken

Jaarkalender

Kennismakingscursus

Jeugd rating
                   (minimaal 3 karakters)


De jeugdafdeling van Promotie verhuist
23 juli 2022


Vanaf aankomend seizoen 2022/2023 speelt de jeugdafdeling van schaakclub Promotie op een nieuwe locatie en op een nieuwe speelavond.

Onze nieuwe locatie is: Buurthuis 't Span, Sullivanlijn 31, 2728 BR in Zoetermeer.
Onze nieuwe speelavond is de maandagavond van 18:30 tot 19:45.

Wij hopen alle jeugdleden te verwelkomen tijdens de seizoensopening op maandag 5 september 2022 in Buurthuis 't Span
Ons programma blijft net zo leuk, met de interne competitie, schaaktraining, snelschaak, familieschaak, toernooien en nog veel meer.
Dat hebben we gewoon meegenomen naar de nieuwe locatie!

Heb je vragen of wil je extra informatie, mail gerust naar jeugdleider.svpromotie@gmail.com

Abel wint Jeugdrapidtoernooi van Botwinnik
26 juni 2022


(Arjan Drenthen)- Op zaterdag 25 juni  vond, tegelijkertijd met de pupillendag in Zoetermeer, het jeugdrapidtoernooi plaats in Zoetermeer, georganiseerd door Botwinnik. Dit toernooi stond open voor alle jeugdspelers en hier kwamen 50 a 60 deelnemers op af. Ze werden verdeeld op sterkte in een A- en B-groep (de grens lag ongeveer bij jeugdrating 750) en toen werkten ze een 7-rondige competitie af met 15 minuten p.p.p.p. Vanuit Promotie 3 deelnemers: Abel Drenthen, Siem de Vries en Sunny Alhaydar. 

Abel speelde een van zijn beste toernooien tot nu toe en wist heel verrassend het toernooi met een punt voorsprong (6 uit 7) op zijn naam te schrijven. Extra knap, omdat er toch wel wat schaaktoppers uit regio Den Haag en regio Utrecht op dit toernooi waren afgekomen. In de laatste ronde speelde Abel tegen een van de favorieten Steven Ramdien (1442) waarbij hij niet mocht verliezen om het toernooi te winnen. En hij hield Steven keurig op remise, waardoor de zege een feit was en Abel vol trots een mooie envelop voor de 1e prijs mocht incasseren. Ook Siem speelde een goed toernooi, hij wist in dezelfde sterke A-groep tot een keurige 50% score te komen met 3,5 uit 7. Sunny speelde vermoedelijk in de B-groep, maar tot welke prestaties hij kwam is mij niet ter ore gekomen (mede omdat de schrijver van dit verslag zelf bij de Pupillendag aanwezig was).
Ayleanna en Nathan spelen goed op het NK
26 juni 2022


(Arjan Drenthen)- Op zaterdag 25 juni vond de Pupillendag plaats. De pupillendag is het Nederlands Kampioenschap in de 3 jongste leeftijdscategorieën, t/m 9 (F-jeugd), t/m 8 (G-jeugd) en t/m 7 (H-jeugd). Aangezien, mede vanwege corona, de aanwas bij veel schaakverenigingen iets minder groot was dan normaal, hadden meerdere Promotie-spelers een uitnodiging ontvangen. Macx Veld en Kailyn Damen bedankten echter van te voren voor de eer, en Alina Majidi zou wel kunnen, maar voelde zich op de dag zelf niet zo lekker en meldde zich toen dus alsnog af. 

Dan hielden we over onze toernooitijgers Ayleanna Jermin (in de F-jeugd) en Nathan Drenthen (in de H-jeugd). Er waren live-borden aanwezig, maar helaas had de hoofdarbiter corona gekregen en was er niemand die wist hoe je de liveborden installeert (dat schijnt best ingewikkeld te zijn), dus online waren de partijen helaas niet te volgen. Verder was de organisatie overigens prima in orde. Spijkenisse, die de pupillendag voor het eerst organiseerde, had het mooi gedaan. Er was een springkussen, er waren allemaal studenten van Albeda collega aanwezig die met de kinderen gingen sporten, bijvoorbeeld voetbal in panna-goaltjes, korfbal of andere activiteiten. En Joyce van der Meijden, de schrijfster van de populaire schaakboekenreeks Simon de Schaker, was aanwezig met haar boeken. En uiteraard stond er ook nog een ruimte buiten waar je lekker kon schaken (voor wie ook tussen de rondes door nog even aan de slag wilde). 

Ayleanna speelde heel goed. Zoals veel jonge kinderen is ze vaak nog wel wisselvallig, maar vandaag liet ze haar beste spel zien (tenminste, afgaande op de uitslagen, want aangezien liveborden het niet deden en de ouders niet in de speelzalen mochten komen heb ik geen partijen kunnen zien). Ayleanna wist uiteindelijk met een mooie score van 4 uit 7 beslag te leggen op de 16e plaats (van de  48) - ze was hiermee het 2e beste meisje van haar leeftijd! Een supergoede prestatie, jammer was alleen dat er alleen voor het beste meisje een prijs was. Pas vanaf de E-jeugd (volgend jaar is ze E-tje, spelen de meisjes een aparte competitie met eigen prijzen). 

Ook Nathan speelde een prima toernooi. Hij wisselde overwinningen af met nederlagen en kwam net als Ayleanna uit op 4 uit 7. Voor Nathan leverde dit een 10e plaats op (omdat er bij de H-jeugd ook wat minder deelnemers - 27 - waren). Beide mooi meegespeeld dus in de subtop op het Nederlands Kampioenschap. Uiteindelijk wisten de ratingfavorieten in elke groep Nederlands Kampioen te worden, blijkt dat dat getalletje dus toch wel iets zegt. 
Bloemen voor Dingeman
25 juni 2022


Na 15 jaar trouwe dienst als jeugdleider van svPromotie heeft Dingeman besloten dat het tijd is om er een punt achter te zetten. Vanaf 2007 t/m 2022 heeft hij ervoor gezorgd dat de jeugdafdeling van Promotie een plaats is waren kinderen graag komen schaken, goede schaakles kunnen volgen, deel kunnen nemen aan allerlei toernooien, en zich als schaker en kind in een gezellige sfeer kunnen ontwikkelen.

Zelf ging hij ook graag mee naar toernooien om te zien hoe de kinderen presteerden. Daarnaast zette hij een gestructureerd lesprogramma op en zorgde ervoor dat de interne competitie zo spannend mogelijk was voor de kinderen. Op de achtergrond ook nog druk met administratieve zaken zorgden dat ervoor dat hij wekelijks een drukke baan had aan de jeugdafdeling. Tijd om wat rustiger aan te doen.

Bedankt Dingeman. De kinderen en de club zullen jouw inzet missen als jeugdleider! 

P.s. Gelukkig wordt er hard aan de opvolging gewerkt, om het goede werk van Dingeman voort te zetten.
Seizoensafsluiting met bekers en diploma's
25 juni 2022

De avond begon met het examen van de stappenmethode die bijna alle kinderen door het hele jaar hebben gevolgd. Een heel spannend moment voor de kinderen die examen deden. En wat bleek, ze waren allemaal geslaagd. Gefeliciteerd! Ze mochten hun welverdiende diploma in ontvangst nemen. Onder luid applaus van meegekomen ouders, familie en vrienden die waren komen kijken.

Applaus en een beker was er ook voor de winnaars in de verschillende groepen van de interne competitie.
Alle bekers werden uitgereikt door Dingeman, die dat dit jaar voor het laatst deed.

Een woord van dank ging ook naar de vrijwilligers die alle speelavond samen mogelijk maakten. Frans Martens die twee keer 7 jaar les gaf aan stap 2 en 3, neemt afscheid van zijn trainerschap, en mag ook zijn afscheidspakket in ontvangst nemen. Bedankt Frans.

Diploma's uitgereikt door Louis Wulffers:

Levy DonkervoortStap 1
Xiaohan ZhouStap 1
Xiaosong ZhouStap 1
Ayleanna JerminStap 2
Nathan DrenthenStap 2
Siem de VriesStap 4
Harold van BolhuisStap 3

Bekers waren er voor:

PlaatsRevanche DameDameKoningSnelschaakJeugdclubkampioen
1Shahin MajidiNathan Drenthen Djezz KanbierAbel Drenthen Reinier Jansen 
2Louis VerhoefLevy Donkervoort  Reinier JansenSiem de Vries 
3Nathan Drenthen   Shahin MajidiTim van der Helm  Iwan van den Berg    

De foto's van het examen, de diploma-uitreiking, de bekeruitreiking en de groepsfoto's:
Match Junioren vs Senioren dag 1
15 juni 2022

(Rens)- Spannend en serieuze business, dat zijn de woorden die dag 1 van de match tussen junioren en senioren van Promotie het beste omschrijven. Spannend omdat het een behoorlijk gelijk opgaande strijd bleek tussen de vijf spelers van de jeugdafdeling en de seniorenafdeling. Uiteindelijk zouden de senioren aan het langste eind trekken maar zij kregen het niet kado. Serieus omdat de junioren hun partij noteerden en niemand de tijd nam om tussentijds ook maar even van het bord te vertrekken. Arjan zag er op toe dat de jeugdspelers er het maximale uit haalden. Dingeman was ondertussen druk doende het hele pand te behangen met vacatures voor lesgevers en een jeugdleider in seizoen 2022/2023. Het zal niemand zijn ontgaan, dus heb je zin, meld je aan.

Met een lichte voorsprong aan punten wordt op dinsdag 21 juni vanaf 19:15 dag 2 van de match gespeeld. Wie weet kunnen de junioren en inhaalrace inzetten. 
Van schaaktoernooien wordt je een betere schaker
01 juni 2022

Bijna ieder weekend of in de vakantie is er wel ergens een schaaktoernooi. Samen met veel andere jeugdschakers speel je veel schaakpartijen op een dag, en er zijn vaak mooie prijzen te winnen. Maar misschien nog wel belangrijker, je leert er veel van en zo wordt je snel een steeds betere schaker. Naast het schaken is er ook tijd voor gezelligheid met schaakvriendjes of vriendinnetjes die je op de toernooien tegenkomt. Doe dus mee.

Op deze website vind je een kalender waar zoveel mogelijk toernooien in staan. Je kunt dus zelf kiezen waar en wanneer je meespeelt. Wil je meer informatie, loop dan op vrijdagavond bij Promotie even naar Arjan, hij weet alles van de schaaktoernooien, want meestal spelen zijn zoons zelf ook mee.
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

za 03 sep 2022
Open kampioenschap Gouda

za 10 sep 2022
JCC categorie AC+E

zo 11 sep 2022 13:00 - 17:00
Grand Prix HSB in Den Haag

za 24 sep 2022
NK kwalificatie AB+Cm

zo 25 sep 2022
NK kwalificatie AB+Cm

za 01 okt 2022
JCC AC+D

za 15 okt 2022 13:00 - 17:00
Grand Prix SHTV in Den Haag

zo 16 okt 2022
NK snelschaken 2022 in Woerden

za 29 okt 2022
Hutton NK teams in Leiden

vr 04 nov 2022
NK VO kwalificatie 1

za 12 nov 2022
JCC categorie AC+E

zo 13 nov 2022 13:00 - 17:00
Grand Prix Botwinnik in Zoetermeer

vr 18 nov 2022
NK VO kwalificatie

za 19 nov 2022
NK kwalificatie AB+Cm

zo 20 nov 2022
NK kwalificatie AB+Cm

vr 02 dec 2022
NK VO kwalificatie

zo 04 dec 2022
PJK categorie CDE bij DSC Delft

di 06 dec 2022
Christmas Cup

wo 07 dec 2022
Christmas Cup

do 08 dec 2022
Christmas Cup

vr 09 dec 2022
Christmas Cup

za 10 dec 2022
JCC categorie AC+D

zo 11 dec 2022 13:00 - 17:00
Grand Prix ??

wo 14 dec 2022
Christmas Cup

za 17 dec 2022
Klim-op Schaaktoernooi

za 07 jan 2023
NK kwalificatie AB+Cm (HSB)

zo 08 jan 2023
NK kwalificatie AB+Cm (HSB)

do 19 jan 2023
NK Voortgezet Onderwijs (VO)

za 21 jan 2023
Finale PJK C + PK meisjes bij Haeghe Ooievaar in Den Haag

za 04 feb 2023
Finale PJK D bij DD in Den Haag

za 04 feb 2023
NK kwalificatie AB+Cm

zo 05 feb 2023
Finale PJK D bij DD in Den Haag

zo 05 feb 2023
NK kwalificatie AB+Cm

za 18 feb 2023 13:00 - 17:00
Grand Prix Westland in het Westland

zo 26 feb 2023
Halve finale teams Basisonderwijs (BO)

za 18 mrt 2023
JCK teams C+E

zo 19 mrt 2023
Finale teams Basisonderwijs (BO)

za 25 mrt 2023
JCK teams AB+D

zo 26 mrt 2023
HSB Basisonderwijs individueel

vr 07 apr 2023
NK categorie E

za 08 apr 2023
NK categorie E

zo 16 apr 2023 13:00 - 17:00
Grand Prix Haeghe Ooievaar in Den Haag

zo 30 apr 2023
NK categorie ABC

ma 01 mei 2023
NK categorie ABC

di 02 mei 2023
NK categorie ABC

wo 03 mei 2023
NK categorie ABC

do 04 mei 2023
NK categorie ABC

vr 05 mei 2023
NK categorie ABC

za 06 mei 2023
NK categorie ABC

zo 07 mei 2023 13:00 - 17:00
Grand Prix DSC in Delft ??

zo 14 mei 2023
PJK categorie FGH bij DSC in Delft

do 18 mei 2023
NK categorie D

vr 19 mei 2023
NK categorie D

za 20 mei 2023
NK categorie D

di 23 mei 2023
Scholenschaakdag KNSB 150 jaar

wo 24 mei 2023
Online NK groep 3/4/5

do 25 mei 2023
Online NK groep 6/7/8

vr 26 mei 2023
Online NK Voortgezet Onderwijs (VO)

za 03 jun 2023
NK Basisonderwijs Teams

zo 04 jun 2023
Grand Prix Rijswijk in Rijswijk

za 10 jun 2023
NK Basisonderwijs Teams

za 17 jun 2023
Pupillendag

za 24 jun 2023
NK Middenbouw

za 01 jul 2023
NK Condichess ??