Nieuws

Algemene informatie

Training indeling

Snelschaken

Jaarkalender

Kennismakingscursus

Jeugd rating

Schaken op school
                   (minimaal 3 karakters)


Isis tegen King Loek in het Spoorwegmuseum
01 juni 2023


Vorige maand hielden we bij Schaakclub Promotie een Simultaan, tegen een Grootmeester!
Erik van den Doel nam het op tegen alle jeugdspelers van onze club. Veel kinderen hielden het erg lang vol, een mooie prestatie.
Na de simultaan wees de grootmeester de schaakpartij van Isis aan als mooiste, zij hield het ook maar liefst 2 uur vol.

Hierdoor won ze een ticket voor Beat the Master in het Spoorwegmuseum. Een feestje ter ere van het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Een simultaanpartij spelen tegen 8-voudig Nederlands kampioen schaken GM Loek van Wely. Hoe mooi is dat!

Rondom de simultaan werden de hele middag ook andere activiteiten georganiseerd in het museum. Je ziet Isis (en haar broer Oswin) op de foto's overal in actie.
Isis tegen King Loek in het Spoorwegmuseum, de foto's
31 mei 2023


Isis tegen Grootmeester King Loek in het Spoorwegmuseum.


Gezellig boel bij Familieschaak
09 mei 2023


Tijdens het jaarlijkse familieschaak toernooi stond de gezelligheid voorop. Moeders, vaders, tantes, opa's, broers en zussen waren meegekomen om samen met de jeugdspelers een familieduo te vormen. Sommigen schaakten zelden en bleken het spel toch wel erg leuk te vinden.

Behalve gezelligheid werd er ook gestreden voor de overwinning. In 1 grote groep met 18 familieduo's kwam de familie van Tim aan het eind van de avond als winnaar uit de bus met 7 punten uit 8 partijen. Op de 2e plaats, met 6 uit 8, de familie van Boan, Alec en Mart.

Om iedereen kans te geven op een prijsje, werd afgesloten met een loting van 2 prijsjes.
We zien iedereen graag volgend jaar terug bij Familieschaak 2024!
Schaakclub Promotie succesvol in GP Delft
08 mei 2023


(Rens)- Op zondag 7 mei vertrekken 8 kinderen van onze schaakclub naar Delft voor het GP toernooi. Tim, Oswin, Isis, D’andré, Ayleanna, Boan, Xafier en Daan. Hoe zou het vandaag gaan, het is in ieder geval gezellig. Tijdens de partijen wordt er serieus gespeeld, tussendoor is de jeugd lekker met elkaar aan het babbelen of spelen nog een partijtje voor de lol. Of ze zitten met een drankje en een zakje chips op hun telefoon online te schaken. Ja schaken is verslavend.

Tim en Oswin spelen in de hoogste groep, drie partijen met wat meer bedenktijd. Tim weet 2 van zijn 3 partijen te winnen, hij heeft zeker nog energie voor het laatst bewaard, want in de Scandinavische opening kunnen al snel veel stukken worden gewonnen.
Oswin speelt in de laatste ronde tegen de koploper. Hij denkt lang na of hij een loper kan slaan zonder zelf mat gezet te worden. Zijn rekenwerk blijkt heel goed, hij slaat de loper en dat pakt goed uit. Nadat hij de dames kan afruilen heeft hij veel stukken extra. Winst tegen de koploper!
Tim eindigt op de gedeeld 1e plaats en dat levert hem een leuke prijs op.
Isis speelt in groep 3 en dan weet je dat er veel goede tegenstanders zijn. Aan het begin speelt ze snel. Maar als ze in de laatste ronde meer tijd neemt, gaan alle stukken vanzelf naar de goede velden, ze heeft er echt een neusje voor. Schaken is ineens heel makkelijk, ze wint een toren tegen een paard, sluit dan nog een paard op, en voilà een prachtig partij levert een punt op.
D’andré en Ayleanna doen natuurlijk ook weer mee, ze zijn fan van de GP toernooien. En vandaag loopt alles lekker. Ayleanna wordt zelfs gedeeld 1e in haar groep door 6 partijtjes te winnen. Zij mag een beker in ontvangst nemen. Ook voor D’andre is er een mooie beker, een 2e prijs in een sterke groep. Hij laat wel weten dat hij ook eens voor goud wil gaan, en bedenkt of de grote beker wel in zijn prijzenkast past.
Boan begint direct met 2 winstpartijen en daar wordt hij vrolijk van. Met bravoure slaat hij de stukken van zijn tegenstanders. En zo schaakt hij 8 winstpartijen bij elkaar, goed voor een gedeeld 1e plaats in zijn groep. Natuurlijk houdt hij trots zijn gewonnen trofee omhoog voor de foto. (zie foto).
Voor Xafier en Daan is het de eerste keer dat ze meedoen aan een schaaktoernooi. En ze hebben het duidelijk naar hun zin met de andere schakers in hun groep. Xafier mag zelfs gelijk een beker mee naar huis nemen, hij wint 7 partijen en wordt daarmee 2e.
Deze schaakdag is zeker geslaagd, op naar de volgende Grand Prix op zondag 4 juni in Rijswijk.
FamilieSchaak maandag 8 mei vanaf 18:30 uur
03 mei 2023


Aanstaande maandag 8 mei is het FamilieSchaak bij Schaakvereniging Promotie. Iedere jeugdspeler mag een familielid meenemen. Een zus, vader, opa, nichtje of iemand anders uit de familie die graag schaakt.

Samen speel je als team, duo, schaakpartijen tegen duo's van een andere families. Je speelt allebei je eigen partijen, het is dus goed dat je beiden de schaakregels kent.

Je hoeft niet vooraf aan te melden. We starten om 18:30 en sluiten de avond om 19:45 uur.
Zorg graag dat je (ruim) op tijd aanwezig bent.
Schaaktafels op Instuif voor kinderen in De Veur
26 april 2023


(Rens)- De Instuif voor kinderen in De Veur, georganiseerd door gemeente Zoetermeer, was een daverend succes. Op woensdag 26 april van 13:00 tot 16:00 uur mochten alle kinderen tussen 6 en 12 jaar gratis komen spelen. Er waren grote springkussens, tafeltennistafels, knutseltafels en nog veel meer. En natuurlijk mochten wij ook aanwezig zijn met een schaakstand. Dit bleek een schot in de roos. Voortdurend waren alle borden bezet, sommige kinderen begonnen direct te spelen, anderen zetten onder deskundige begeleiding van Tom, Tim en Rens hun eerste schaak-stapjes. Eenmaal begonnen smaakte dat naar meer en wisten ze niet van ophouden. De tijd vloog om en ineens ging de bel, de vakantiemiddag zat er op. Tot volgende keer!
Simultaan schaken tegen Grootmeester Erik van den Doel
25 april 2023


Op maandag 24 april kreeg schaakverenigingen Promotie bezoek van Grootmeester Erik van den Doel, een topschaker in Nederland. En de jeugd had er zin in. In opperste concentratie probeerden ze steeds de beste zetten te vinden om een lange partij tegen de grootmeester te spelen. En dat lukte, een groot aantal kinderen, en hun ouders, hielden het zelfs 2 uur vol. Dat is een knappe prestatie en felicitatie waard!
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

zo 04 jun 2023
Grand Prix Rijswijk in Rijswijk

za 10 jun 2023
NK Basisonderwijs Teams

za 17 jun 2023
Pupillendag

za 24 jun 2023
NK Middenbouw

za 01 jul 2023
NK Condichess ??