Lesindeling

(minimaal 3 karakters)

E-team heeft het moeilijk bij het NK in Naaldwijk
26 mei 2018

Het E-team dat er enkele maanden geleden terecht trots op was om kampioen te zijn geworden bij de HSB, had het vandaag op het NK moeilijk. Het was wellicht een te warme dag om te schaken.... Het toernooi met 40 deelnemende teams uit het hele land was goed georganiseerd. In de schaakzalen was de temperatuur redelijk, de rondes begonnen allemaal op tijd en de luch was bijzonder goed verzorgd.

Het team met Tim, Niels,Vhinnzee, Alec en Elisa heeft flink geknokt in de wedstrijden. Op cruciale momenten werden echter ook fouten gemaakt door of te impulsief zetten, of door kansen van de tegenstander over het hoofd te zien. Er werden twee wedstrijden gewonnen, een gelijk gespeeld en vier verloren. Dat bleek goed te zijn voor de 29e plaats.

Topscoorder werd Elisa met 4 punten. Tim behaalde er 3, Vhinnzee en Alec 2, en Niels 1.

Zie ook het verslag op de toernooisite.

Schaakagenda tot einde seizoen
26 mei 2018

Vrijdag 1 juni: laatste les en competitie ronde

Vrijdag 8 juni: Proefexamen
                    18:30 uur: stap 1 en 2
                    19:30 uur: stap 3 en hoger

Vrijdag 15 juni:
                    18:30 Proefexamen voor degene die op 8 juni geen proefexamen kon doen
                    18:30 uur: Uitleg en/of herkansing stap 1 en 2
                    19:30 uur: Uitleg en/of herkansing stap 3 en hoger

Vrijdag 22 juni: Examen
                    18:30 uur: stap 1 en 2
                    19:30 uur: stap 2+ en hoger

Vrijdag 29 juni : Slotavond seizoen
                     18:30 uur : Examen voor degene die op 22 juni geen examen kon doen
                     18:30 uur : Herkansing examen (voor degene die het examen net niet heeft gehaald)
                     19:00 uur : Diploma uitreiking en Prijsuitreiking

Proefexamen op vrijdag 8 juni
23 mei 2018

Op vrijdag 8 juni is het alweer tijd voor de proefexamens. Je hebt dus nog twee weken tijd om goed te oefenen! Het proefexamen is een test om te kijken wie er aan toe is om het echte examen te doen. Als norm hebben we gesteld dat er maximaal 9 fouten gemaakt mogen worden in het proefexamen. Op het echte examen zullen er maar 7 fouten gemaakt mogen worden voor een voldoende.

Als je verhinderd bent op 8 juni neem dan contact op met je lesgever of jeugdleider.svpromotie@gmail.com . Een tweede mogelijkheid voor het proefexamen is op 15 juni om 18:30 uur.

De lesgevers bespreken de uitslag van het proefexamen uitgebreid op 15 juni. Er wordt dan ook bekend gemaakt wie op kan voor het examen op 22 juni.

Hier nog even de belangrijkste punten die je niet mag vergeten:
1) Stap 1 en 2 beginnen precies om 18:30 uur met het examen. Zorg dat je om 18.25 uur aanwezig bent.
2) Stap 3 en hoger beginnen om 19:30 uur met het examen. Zorg dat je om 19:25 uur aanwezig bent.
3) Neem een potlood en gum mee!

Deelnemers aan stap 1 t/m 3 plus hebben 1 uur de tijd voor 24 opgaven.
Deelnemers aan stap 4 en hoger hebben 1 uur en een kwartier de tijd voor 24 opgaven.
Bij stap 1, 2 en 2+ mag je pijlen zetten. Bij de hogere stappen moet je noteren.

Vrijdag 18 mei snelschaken om 19:00 uur
16 mei 2018

Er is geen schaakles.

Zevende Grand Prix op zondag 27 mei in Delft
07 mei 2018

Op zondag 27 mei is de zevende Grand Prix in het Christelijk Lyceum Delft, Molenhuispad 1. Kosten 6 euro. Aanwezig zijn om 12:45 uur.

We raden alle jeugdschakers van Promotie aan mee te doen aan de Grand Prix toernooien. Het is leuk schaken en je maakt een grote kans om een prijs te winnen (50%). De ervaring leert dat deelname loont. Je wordt er een sterkere schaker van! De toernooitjes worden gehouden van 13:00-17:00 in de Haagse regio op maximale rijafstand van 45 minuten vanuit Zoetermeer. Er is altijd vervoer voor kinderen te regelen met ouders.

Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 25 mei bij jeugdleider.svpromotie@gmail.com  of op het inschrijfformulier dat op vrijdag in de hal hangt of via het GP inschrijfformulier van de HSB.

Aangemeld: Lucas, Mattéo, Sebastian, Sina, Stijn, Jannick, Enno.

Schaakagenda tot eind mei
25 april 2018

De schaakagenda voor de komende weken bevat vele schaakvrije avonden:

27 april: GEEN SCHAKEN wegens meivakantie
4 mei: GEEN SCHAKEN wegens meivakantie
11 mei: GEEN SCHAKEN wegens hemelvaartvakantie

18 mei: SNELSCHAKEN
25 mei: Les en competitie

Kanbier wint Familieschaak
20 april 2018

Aan het famileschaak deden dit jaar 6 viertallen en 14 tweetallen mee. De uitslagen zijn alsvolgt:

Viertallen: 1. Kanbier, 2. Heskes, 3. Veld, 4. Albertus, 5. Eilander, 6. van Bolhuis

Tweetallen
Groep 1: 1. Shafie, 2. van dongen, 3. van der Helm, 4. Hoogenboom
Groep 2: 1. van Dijk, 2. Raaijmakers, 3. Balkhoven, 4. Tommy de Vries
Groep 3: 1. Van Rikxvoort, 2. de Ruiter, 3. Chisukulu en Chan, 5. van Gemeren, 6. Siem de Vries

De winnaars kregen traditiegetrouw een taartje mee naar huis.

(minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden