Nieuws

Agenda

Algemene informatie

Route

Contact

De Promoot

Links

Partijen

Privacy-statement
                   (minimaal 3 karakters)


21 september 2018: Een stukje over de negentig de column van Theo

Over de negentig zijn we geen van allen bij ons op de club. Wie dat wel is leest u in de column van Theo. Klik gauw hier !
18 september 2018: Den Haag - Moskou in 1948 en 2018

(Rudi)

In 1948 was er geen wereldkampioen schaken. Alexander Aljechin was na de oorlog gestorven als wereldkampioen. De schaakwereld moest een nieuwe koning krijgen. Hiertoe werd er een toernooi georganiseerd om het wereldkampioenschap, dat voor de helft in Den Haag en voor de helft in Moskou werd gehouden.

Deelnemers waren: Euwe, Reshevsky, Keres, Smyslov en Botwinnik.

Wat een deelnemersveld! Alleen Reshevsky was niet van wereldkampioensniveau, Keres was dat wel al werd hij nooitwereldkampioen. De andere drie waren of werden ooit wereldkampioen.
Botwinnik won het toernooi, Euwe speelde onder zijn oude niveau.

"Den Haag – Moskou" had toen een magische klank.

Gisteren deed Rusland een mededeling over de vliegramp MH-17. Ik zal niet vermelden welke, maar de relatie tussen Den Haag en Moskou is er niet beter door geworden vrees ik.

"Den Haag – Moskou" heeft nu, gezien onze huidige relatie met Rusland, geen magische klank meer.  Maar het toernooi van 70 jaar geleden blijft voortbestaan, de partijen kun je naspelen en analyseren. Daar kunnen we blij om zijn.

Op de foto staat Euwe tijdens het toernooi bij het bord van Botwinnik, die zijn openingszet nog moet uitvoeren.

P.S. : Leuk, zo’n analoge schaakklok. Niemand die vraagt of je menu 18 of 23 moet hebben…
15 september 2018: Promotie 1 en 2 winnen eerste wedstrijd

(RdV) - De eerste externe uitslagen van dit seizoen:

Philidor Leiden 2 - Promotie K1:      2 - 6

Voorschoten 2    - Promotie K2:   3½ - 4½
14 september 2018: Veertig jaar geleden de column van Manuel Nepveu

De eerste column van het nieuwe seizoen is van Manuel Nepveu. Het onderwerp is iets uit het verlden, maar dat had u al geraden. Wacht niet langer, klik hier !
04 september 2018: WK Jeugd U20 2018

(Rens) - Van het EK in Letland meteen door naar het WK in Turkije. Dit vindt plaats van 4 t/m 16 september.

De Nederlandse afvaardiging bestaat uit Robby en Jorden van Foreest onder auspiciën van Ivan Sokolov.

Hier mogen alleen de echte schakers van over de hele wereld komen. Geen opwarmrondjes, direct tegenstand.
De eerste plaats in de eindklassering levert bij de heren dan ook direct een GM-titel op, voor de dames een WGM-titel.
Om maar aan te geven hoe hoog het winnen van dit WK staat aangeschreven.

Klassiek wordt op dit WK in 11 ronden beslist wie zich wereldkampioen mag noemen.
Gespeeld volgens officieel FIDE tempo, wat inhoud 90 minuten voor 40 zetten, daarna 30 minuten voor de rest van de partij, met increment van 30 seconden per zet vanaf zet 1.
Tussendoor een rustdag en een dag met dubbele ronde.

Wie de deelnemers zijn, en hoe de live verslaggeving is, moeten we afwachten. Voorlopig is hiervan nog weinig terug te vinden op de officiële site, maar dat komt morgen vast goed.
Ik vermoed dat Robby wel goed kan meedraaien in het geweld.

Wat moeten we nog meer weten:

Het WK wordt gespeeld in de plaats Kocaeli-Gebze, zo’n 60 kilometer van Istanboel. Toch weet de bus er 3,5 uur over te doen, vertelt Robby. Die moet dwars door Istanboel.

Hoe erg kan dit zijn als je daarna wordt ontvangen in een 5-sterrenhotel. In Letland was het maar 4 sterren. En waarin zit dan het verschil, in de aanwezige fitnessruimte. 
Robby houdt tussendoor graag de spiertjes soepel en in Letland waren geen fitnessfaciliteiten.

Inmiddels is hij bijna veteraan in het spelen van WK’s. Achtereenvolgens ging de tocht naar Slovenië, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Rusland en Italië.
2017 was een toernooi met een plus-TPR voor Robby. De GM titel werd in de wacht gesleept door de Noor Aryan Tari voor Jorden, toen 1e geplaatst, die te laat startte met zijn indrukwekkende eindsprint.

De Turkse Lira is in een jaar bijna de helft aan waarde verloren, dus Robby kan voordelig naar de Mac.

Morgen om 15:00 uur het startschot. Ik houd u op de hoogte.

Ronde 1: Van start met een half.

Verslag Robby: "Mijn tegenstander was duidelijk tevreden met remise. Hij ruilde daarom al snel dames. We kregen een manoeuvreerstelling waarin ik op winst speelde. Mijn tegenstander offerde een stuk, maar ik nam het niet aan, ik had het verkeerd beoordeeld. We wikkelden af naar een toreneindspel dat ik makkelijk remise hield."

GM Jorden van Foreest, als 2e geplaatst, mag op bord 2 aantreden tegen een 12-jarig! Russisch schakertje, Volodar Murzin(2349). Op papier lijkt dit een prima inkomer voor ronde 1. Het loopt even anders, Jorden komt niet verder dan remise.
Hoe Volodar ook wel afrekent met Grootmeesters is te zien op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=gyeHltYfNYk

Verder geven de Turken geen blijk van al te veel organisatietalent. Een greep uit de issues:
De site voorziet maar mondjesmaat in informatie, alhoewel dit nu langzaam op gang komt.
De vrije dag is vandaag van maandag naar zondag verhuisd.
Ronde 5 begint een uur eerder dan begroot.
De server is gecrasht waardoor de live uitzending 3,5 uur later van start gaat.
In de live uitzending zitten 2 commentatoren die vast gisteren pas te horen hebben gekregen dat zij verslag gaan geven en dit nooit eerder hebben gedaan.
Het gepresenteerde digitale bord loopt totaal niet synchroon met de live video ernaast en voortdurend worden verkeerde schakers in beeld gebracht.
Ja een uitzending opzetten is ook een vak.

Maar wat maakt het uit. De schakers, daar gaat het om. 
In de open groep van 165 spelers zijn vertegenwoordigd 25 x GM, 40 x IM, 55 x FM, 11 x CM.
Voor Robby wacht morgen opnieuw een FM.

Ronde 2: Winst in de 2e ronde.

Verslag van Robby: "Ik stond vanuit de opening al heel goed. Ik won een pion en het punt was binnen. Dat dacht ik tenminste totdat ik heel onnauwkeurig begon te spelen en bijna al mijn voordeel weggaf. Ik moest de partij weer helemaal opnieuw winnen en gelukkig lukte dat in tijdnood na meer dan 5 uur gespeeld te hebben."

De partij is tot en met zet 12 een exacte kopie van gisteren alléén nu Robby achter de witten.
De Ruy Lopez Closed Breyer variation. Robby lijkt dit graag te spelen, het bord vol houden en een opening waarbij zetvolgordes belangrijk zijn. Op iedere zet soms wel 5 antwoorden mogelijk allemaal met hun eigen nuances. Minder concreet in de beginfase, vooral manoeuvreren om na zet 15 ideaal ontwikkeld te zijn. En dan gaan we schaken.

Ook op het recente EK jeugd kreeg hij het Spaans 2 maal op het bord, in ronde 7 en ronde 9.
Wilt u dit nog eens nakijken:
https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-youth-championship-2018-u18/7/1/1

En schaken betekent voor Robby vandaag dames op het bord houden. Hij wijkt op zet 13 af t.o.v. gisteren, met direct a4, waar zijn tegenstander gisteren Pf1 speelde. Dit laatste kan leiden tot dameruil zoals in ronde 1 gebeurde.

Vanaf zet 17 wordt het leuk, Robby speelt Le3 en vervolgens Ld3. Hij offert hiermee een pion op c3 en mogelijk ook op a4, maar krijgt hiervoor veel compensatie doordat de zwarte dame, met allerlei gratis tempi voor wit, bijna wordt gevangen, het witte paard mooi naar a5 en wie weet c6 kan komen en vervolgens op termijn de zwarte a en b pion er ook af kunnen gaan plus activiteit voor wit.

Zwart hapt dus niet toe op c3, maar weet ook niet goed hoe wel verder te gaan. Dit kost hem uiteindelijk een pion op de damevleugel waardoor Robby comfortabel een pion met activiteit voor staat. Hij heeft de Hongaar met zijn openingsvoorbereiding duidelijk afgetroefd.  

Na een volgende goede fase staat hij op zet 30 eigenlijk al gewonnen met 30. Pc4. Na een paar getruckte zetten wint wit dan ook de cruciale d6 pion of kan afwikkelen naar een zeer gewonnen L+P eindspel. Robby kiest voor 30. Pb3. Ook uitstekend te doen. De zwarte loper bijt zijn tandjes kapot op d5 en wit staat een gezonde pion voor.  
Op zet 32 kan wit met Lb5 en vervolgens 33.Lc6 de zwarte loper ernstig in verlegenheid brengen. Ruilen kan zwart de lopers niet op c6 want dit geeft wit een superieure vrijpion. Eeuwig schaak zit er dan ook net niet in voor zwart maar dat is lastig te beoordelen. Robby kiest voor het veiligere 32. Lf1.
Laat niets aan het toeval over.

Het blijft gewonnen, en dan zeggen grootmeesters en trainers altijd, blijf scherp! Mentaal valt dit totaal niet mee, je gaat achterover in je stoel zitten en geniet, alles wint. Niet dus, het kan zomaar zijn dat je nog tot zet 103 door moet. Om vervolgens op karakter en toch wel betere stelling alsnog te winnen. Gefeliciteerd.

Oja Jorden wint ook en komt net als Robby op anderhalf punt.

Morgenochtend vroeg op, geen fitness, het wordt een zware dag.
10:00 uur starten tegen een IM uit Belarus, en dan in de avond nog een rondje. 

Ronde 3: Een snelle overwinning met zwart!

Verslag Robby: "Mijn tegenstander speelde een rustige opening. Het lukte mij om met zwart al heel snel een gelijke stelling te krijgen. Ik wilde het centrum openbreken, maar mijn tegenstander wilde dat voorkomen. Hierdoor moest hij spelen met een zwakke geisoleerde pion. Ik speelde rustig verder en kon mijn voordeel uitbreiden. Uiteindelijk won ik de partij vrij soepel."

2 ronden op 1 dag, dan kun je de eerste maar het beste snel winnen, en zo gebeurde.
Een niet al te theoretische opening lijkt mij, waarin zwart al snel het openingsvoordeel van wit ongedaan maakt en het initiatief overneemt. Misschien had wit dit voordeeltje wel gehouden met 10. e4 nadat Robby kiest om met het paard terug te slaan op d5.

Robby gooit al snel de tent open met e5, creëert een zwakke pion voor wit op d4 en posteert zijn paard op d5. Zo, aan de pion op d4 gaan hangen en hopen dat die op termijn valt.

Wit rukt quasi-agressief op met de h-pion, Robby reageert hier wijselijk niet op een verbetert zijn stelling verder. Nadat de wit-rus zijn h-pion ruilt op g6, blijken zijn h4 en h5 twee verloren tempi. Hij is er niets mee opgeschoten. Sterker nog hij is degene die straks wordt ge-ha-lijnd.

Robby gaat sterk door, versiert een loperpaar en een lekkere drukstelling. En ja hoor daar valt de zwakke witte pion op d4. Na 28. Pc4 valt de witte stelling als een kaartenhuis in elkaar. Van ellende, of hij dacht iets geniaals te zien, maar mij lijkt het eerste, geeft wit ook zijn toren nog op d5.

Robby ruilt verder alles soepel af om zijn tegenstander daarna verschrikkelijk te a- en h-lijnen. 0-1.

Ik ga snel weer aan het werk, vanmiddag om 16:00 uur ronde 4.

Ronde 4: Remise na winstkansen.

Verslag Robby: "
Ik kreeg vanuit de opening een klein voordeeltje met wit. Na een paar keer niet de kritieke zetten gedaan te hebben leek de partij te verwateren in remise. Maar toen blunderde mijn tegenstander een pion. Ik won daarna nog een pion maar mijn tegenstander had compensatie met zijn paarden en dame. Ik kwam gewonnen te staan, maar helaas op zet 41 (net toen ik weer tijd erbij kreeg om na te denken...) blunderde ik een vol stuk. Ik had toen nog één weg naar remise, en gelukkig vond ik die."

De partij opent met een Sicilian Kan. Geen verrassing voor Robby, vermoed ik. Als IM doe je je huiswerk en zie je in de database dat de Indiër recent en regelmatig kiest voor de Kan. Speelt zwart 4……,a6 dan is de Maroczy bind de optie waarvoor Robby vandaag gaat. Solide tegen een GM, en altijd met een klein plusje voor wit volgens het monster.

Op zet 7 speelt wit Dd3 om de pion op e4 te dekken. Op het eerste oog lijkt de dame mij wat in de weg te staan, maar ene Magnus Carlsen heeft het in de match om het wereldkampioenschap in 2014 ook gespeeld. Het geeft in een aantal gevallen de mogelijkheid om later Dg3 te spelen. Carlsen speelde btw tegen Viswanathan Anand, de grote Indische leermeester, die de Kan mogelijk heeft aanbevolen voor zijn protegé, wie weet. Anand schijnt veel betrokken te zijn bij het opleiden van de jeugd en met succes, zie dit WK.

WCC 2014 Ronde 6: Magnus Carlsen - Viswanathan Anand (Youtube)

Ergens in dit soort partijen belandt er een paard op d5 vanaf c3 of e3. Dit keer op zet 20. En zoals zo vaak in de Maroczy, is het witte voordeeltje als sneeuw voor de zon verdwenen en winnen valt niet mee. Maar dat zal aan mij liggen.

Juist als het volledig gelijk is, maakt zwart een flinke fout, en dit kost hem een pion. Op zet 29 was Pa4 een must, maar zwart speelt Pbd7. Mogelijk denkt hij met 31…..,Pc5 een pion op e4 terug te winnen. Maar dat feest gaat niet door. Na wits 32. Lf1 kan zwart met geen van beide paarden op e4 slaan vanwege 32…..,Pcxe4 33. Pxe4,Pxe4 34. Dc8+,Kh7 35. Df5+. Dit kost een paard.

Als zwart zich dit realiseert start hij een paardeninvasie. Hiervoor geeft hij nog een pion weg. Het ziet er gevaarlijker uit dan het is. Ook Robby voelt aan dat het gewonnen is voor hem, maar hoe. Zeker met niet al te veel tijd op de klok wil je geen twee, over zwarte velden, dansende paarden in combinatie met een actieve dame rondom je koning.

Gelukkig de tijdscontrole gehaald, de balans opmaken. Zet 41 is in het algemeen een gevaarlijke. Van hoogspanning en stress naar ontspanning. Psychologisch een hele andere toestand. De toestand op het bord is nog steeds gewonnen, maar verre van eenvoudig. Robby neemt goed de tijd om uit te dokteren hoe het zit. En dan slaat toch het zet 41 noodlot toe. Hij speelt 41. Kg3 en ziet 41….,Dc5 over het hoofd. Knap vindt hij 42. Dg5, de enige weg om remise te maken. Hij had gezien de partij op meer gehoopt.

Ronde 5: Verloren.

Verslag Robby:
"Mijn tegenstander speelde een interessant pionoffer in de opening. Op een gegeven moment had ik de keuze om een remise eindspel in te gaan, waarin ik nog moest opletten, of een kwaliteit te offeren met goede compensatie. Ik koos voor het laatste, maar helaas blunderde ik een zet daarna een volle pion. Mijn tegenstander maakte het daarna goed af." 

De 2e helft

"De eerste ronden zeggen niets in een lang toernooi als dit, de laatste 3 rondes zijn allesbepalend."
Een wijze uitspraak van een Griekse GM in het live-commentaar.

Toch tekenen zich al wat contouren af. Robby draait lekker mee, het tweede deel van het toernooi bepaalt het succes. Tevreden, misschien wat minder over ronde 5, maar zeker over ronde 3.

Uitermate tevreden is de 18-jarige Parham Maghsoodloo (2649) met 5 uit 5. Hij maakt zijn favorietenrol voorlopig meer dan waar. Vandaag mag hij tegen zijn 15-jarige Iraanse landgenoot Alireza Firouzja, GM met 2582. Dubbel gevoel voor Iran, leuk voor schaakliefhebber.

Maghsoodloo wordt op een half punt gevolgd door Javokhir Sindarov. Een zelfverzekerd mannetje van 12 jaar uit Oezbekistan. Hij legt in een filmpje, gemaakt tijdens het toernooi, uit dat je rustig een kwal kunt geven als je twee sterke lopers overhoud. Zelfs tegen een grootmeester.
WK Jeugd 2018 Ronde 3 Javokhir Sindarov - Amin Tabatabaei (Youtube)

Deze partij doet denken aan ronde 5 van het afgelopen EK gespeeld door Robby. Heeft u het gemist:
EK Jeugd 2018 Ronde 5 Eivind Olav Risting - Robby Kevlishvili (Chess24)

Is het verrassend dat juist Sindarov nu 2e staat. Niet direct. Hij is de beste schaker ooit op de leeftijd van 10 jaar. En 3e op 11 jaar. Bekijk de hele lijst.
Top 10 beste jeugdschakers ooit op rating

Jorden van Foreest als 2e geplaatst, staat nog niet op de hoogte waar je hem zou verwachten, maar geen man overboord, nog 6 ronden te gaan.

Bij de dames, die ik weinig heb gevolgd, staat de als negende geplaatste Nino Khomeriki uit Georgië alléén aan kop met 100%. Een andere dame op de lijst trekt speciale aandacht van een aantal (oud)Promotianen. Deze volgen haar met meer dan gemiddelde belangstelling. Zij presteert dit toernooi goed alhoewel ze vandaag pas echt aan de bak mag. Ik kan helaas geen namen noemen en vind haar ook niet terug op de foto’s.

Vanmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd start ronde 6.
Opnieuw een Siciliaan? De Kan, misschien de Najdorf. Of iets moderns met 1.g6?

Ronde 6: Verlies na aanvallend spel.
In de zeer complexe stelling waren er op enig moment zelfs flinke winstkansen.

Ronde 7: Toch remise na flitsende start.

Verslag Robby: "Ik truckte mijn tegenstander al vroeg in de opening. Ik had een dame tegen een toren en paard. Ik moest vervolgens proberen om door zijn blokkade te breken. Na lang proberen was het me nog steeds niet gelukt; remise."

Ronde 8: Een verliespunt.

Verslag Robby: "Ik kreeg een ingewikkelde stelling na de opening. Ik had niet door dat de aanval van mijn tegenstander zo sterk was. Ik speelde een aantal langzame zetten en kwam onder druk te staan. Ik probeerde complicaties op te zoeken, maar mijn tegenstander had geluk dat hij beter uit de complicaties kwam, want hij had het niet gezien. Hij maakte het daarna goed af."

Tussenstand na ronde 8
De ratingfavoriet Maghsoodloo blijft scoren met 7,5 uit 8 on top. Alléén een vriendschappelijke remise tegen zijn Iraanse landgenoot in ronde 6 onderbrak zijn perfecte score. Deze landgenoot Alireza Firouzja moest vandaag zijn meerdere erkennen in Liang Awonder. Inderdaad een wonder op schaakgebied uit de States, en ook pas 15 jaar.
Mocht hij ooit wereldkampioen worden, dan kunnen Harrie en ik zeggen in hetzelfde hotel te hebben gezeten in Vlissingen. Waar hij in 2016 meedeed en net als wij had gekozen voor hotel Truida.

Bij de dames leedt Georgisch koploopster Nino Khomriki in ronde 7 een gevoelige nederlaag, en werd dus na haar demarrage met 6 uit 6 weer teruggepakt door de kopgroep. Om vervolgens in ronde 8 remise te spelen tegen een Russin die nu op punten naast haar staat. In de kopgroep (6,5 en 6 uit 8) zitten maar liefst 5 Russinnen.  

De dame waar Hans, Willem, Henk en Harrie een potje tegen hebben geschaakt is afgezakt door drie nederlagen op rij.
Voor degenen die nog niet weten over wie ik het heb, breng ik graag een leuk artikel van Hans Meijer opnieuw onder de aandacht. 

De-dame-waar-wij-iets-mee-hebben

Wat hebben we verder;
Robby wil vast weer eens een potje winnen, maar er wordt hier niets weggegeven. 
Jorden lijdt zijn 1e verliespunt, en kan nog niet tevreden zijn.
In de top 6 bij de heren staan 3 Iraniërs, bij de dames dus 5 Russinnen in de top 8.
Het thuisland Turkije levert 39 deelnemers in de Open Groep, Indië 10, China 7 en o.a. Rusland 6.
Kijk je naar ratingwinst in de Open Groep dan presteren de 5 Mongolen erg goed.
Bernard weet hoe gevaarlijk zij zijn, de naam Ravdanlkhumbuu Amgalanbaatar (rating 1988) het werd remise.

Valt verder op dat talent Praggnanandhaa op dit WK niet van de partij is. Vorig jaar werd hij nog 4e.
Editie 2017 werd toen gewonnen door de Noor Aryan Tari. Hier om te vergelijken de eindstand van vorig jaar.

Stand WK jeugd 2017

Behoorlijk wat jeugdige wereldtoppers laten dit WK Jeugd 2018 om wat voor reden dan ook links liggen. Juist ook spelers die op rating Maghsoodloo overstijgen zoals Yi, Wei. Er is dus nóg meer talent.

Ratinglijst Fide Junioren sept 2018

Ronde 9: Zeer sterk gespeelde opening verzandt in remise.

Ronde 10: Robby vangt toren en wint.

Verslag van Robby: "Ik kreeg een ongeveer gelijke stelling vanuit de opening. Mijn tegenstander wist niet helemaal wat hij moest en begon fouten te maken. Ik kreeg een voordeeltje en wist dat langzaam uit te breiden naar winst."

Zaterdagmorgen de laatste ronde om 9:00 LIVE. 

Ronde 11: De hatelijke 0

Iets later dan gebruikelijk de afsluitende partij van het WK-Jeugd. Ik moest immers mijn eigen veel belangrijkere debuutpartij in de KNSB spelen. Kort voor mijn partij, niet tijdens, kijk ik nog even op mijn mobiel hoe Robby ervoor staat. Tot mijn schrik zie ik al een hatelijke nul staan. En dan moet ik zelf nog beginnen.

Thuis had ik al gezien dat er weer Slavisch op het bord stond. Dit keer gaat wit voor een variant met g3 en Lg2. Robby met zwart speelt volgens het boekje na wits g3, dxc4. Dat belooft spektakel. Deze pion is verre van gratis, en moet met hand en tand worden verdedigd waarbij je veel concessies aan je stelling moet doen. Maar a-pawn-is-a-pawn.

Bij deze opening schoot mij een blitzpartij tussen Carlsen en Morozevich te binnen. Morozevich die niet oud wil worden in het schaken (slim), maar toch weer vaker op het toneel verschijnt. Net als Grischuk, blijken ze nergens anders goed in :D. Morozevich, een prachtige speler, die ook veel in Wijk aan Zee te bewonderen was. Nu ik de partij nakijk blijkt deze toch behoorlijk anders maar ik moet deze toch laten zien WBC 2012 Carlsen - Morozevich (Youtube)

Robby heeft er zin in of moet het vliegtuig halen, a tempo tovert hij alles foutloos op het bord. En de Kazach lijkt toch moeite te hebben zich alles te herinneren. Dat is gunstig. Maar na de opening loopt het spaak. De stelling lijkt mij enorm ingewikkeld en het speelt steeds makkelijker voor wit, die door het centrum de zwarte koning al snel mat zet.

WK Jeugd 2018, groep Open U20 - IM Robby Kevlishvili (Elo: 2485; pl.nr: #37; aantal deelnemers: 165)

ronde

datum

aanvang
(Ned. tijd)

Robby

tegenstander

Robby

bord

kleur

speler

nat.

titel

Elo

pl.nr

score

totaal

%

pos.

TPR

1

wo 5/914:0037zKazybek NogerbekKazFM2261#119½½50,065-102-

2

do 6/914:0040wTamas VanczakHonFM2276#11311½75,026-53-

3

vr 7/9

9:0024zMihail NikitenkoBlrIM2368#70 1   83,310-252575

4

16:006wMurali KathikeyanIndGM2605#4½375,09-34  2571 

5

za 8/913:009 z Aravindh Chithambaram  Ind GM 2578#10  0 360,0 39-65 2490 

6

ma 10/9

14:0025wGuillaume PhilippeFraFM2358#74 0  3 50,0 73-982408 

7

di 11/914:00 41  z Byambasuren Garidmagnai MglFM2287#107½50,072-1022390

8

wo 12/914:0038wMatthew J. WadsworthEngFM2351#830
43,899-1212343
9do 13/914:0050zRobert-Paul NastaseRoeFM2313#98½444,498-1202334

10

vr 14/914:0049wUmut Erdem GumduzTur- 2119 #141 1 550,073-1012352

11

za 15/99:0039zAlisher SuleymenovKazFM2307#1000545,598-1172312

                                                                           Toernooi-site:                WK Jeugd 2018
                                                                           Uitslagen en standen:   Resultaten
                                                                           Live partijen:                 WKJ U20 Live
04 september 2018: Kennismakingstrainer gezocht

Ook voor onze jeugd start het nieuwe seizoen deze maand.
Maar liefst 75 kinderen staan te trappelen om tegen elkaar te schaken.
Er is zelfs een ledenstop nodig anders waren het er meer geweest.

De kinderen volgen een goed georganiseerd lesprogramma voor stap 1 t/m 5 plus.
Rachid is dit seizoen ook als lesgever actief. Over zijn transfersom kunnen wij geen uitspraken doen.

Om de jongste nieuwe leden te leren schaken, is er de Kennismakingscursus.
4 opvolgende lessen op niveau Stap 1. De lessen zijn 14, 21, 28 september en 5 oktober.

Vind je het leuk deze 4 lessen te geven, meld je dan snel bij Dingeman via jeugdleider.svpromotie@gmail.com
01 september 2018: Robby wint Open Schaakkampioenschap Gouda 2018

Robby schrijft het jaarlijks Open Kampioenschap van Gouda op zijn naam.
Zijn score van 6 uit 7, twee remises, maakt hem ongedeeld winnaar.

In dit rapidtoernooi blijft hij o.a. voor Daniel Fridman en Jorden van Foreest.
Gefeliciteerd Robby.

https://www.messemaker-1847.nl/OK2018/

Top-20 eindstand groep A (37 deelnemers): 

 pos.

speler

score

Elo

TPR

1

2

3

4

5

6

7

1

IM Kevlishvili, Robby

6

2515

2698

1

1

½

1

1

1

½

2

GM Fridman, Daniel

2640

2645

½

1

1

½

1

1

½

3

IM Van Foreest, Lucas

2483

2591

1

1

½

½

½

1

1

4

IM Leenhouts, Koen

2480

2538

1

1

½

1

1

0

1

5

GM Van der Wiel, John

5

2379

2524

1

½

½

1

1

1

0

6

GM Dgebuadze, Alexandre

5

2497

2539

1

1

½

½

0

1

1

7

GM Van Foreest, Jorden

2634

2524

1

½

1

½

0

1

½

8

IM Vrolijk, Liam

2429

2464

1

1

1

0

1

0

½

9

De Rooij, Raymond

2164

2308

0

1

1

0

½

1

1

10

FM Lopez, Jasel

4

2327

2417

1

0

1

1

0

1

0

11

IM Peelen, Piet

4

2317

2369

1

0

1

0

1

1

0

12

IM Peek, Marcel

4

2277

2310

1

0

1

1

0

½

½

13

CM Theulings, Paul-Peter

4

2083

2306

0

1

0

1

½

1

½

14

Dorokhin, Mykhailo

4

2243

2338

½

1

½

1

0

0

1

15

GM De Vreugt, Dennis

4

2406

2323

1

0

1

0

1

0

1

16

FM Warmerdam, Max

4

2379

2273

0

0

1

1

1

0

1

17

Elgersma, Simon

4

2226

2249

0

½

1

½

0

1

1

18

GM Epishin, Vladimir

2539

2395

1

1

0

1

½

0

0

19

GM Reinderman, Dimitri

2558

2403

1

1

0

0

1

½

-

20

FM Heemskerk, Wim

2240

2284

1

0

0

1

0

1

½
31 augustus 2018: Arie Werksma wint ook zomercompetitie

Na zijn overwinning in de rapiddriedaagse heeft Arie Werksma ook de zomercompetitie gewonnen. Hij bleef met een score van 85,7% (12 uit 14) al zijn concurrenten voor. Bernard Bannink werd 2e (76,9%) en Thom Beeren eindigde op de 3e plek (70,8%).

De volledige eindstand en alle uitslagen zijn hier te vinden. 
20 augustus 2018: EK Jeugd 2018 (Riga), ronde 1 t/m 9

(RdV) - En dan gaan we nu weer verder met wat webmaster Rudi "(iets) serieuzer nieuws" noemt (zie het vorige item): vandaag (maandag) begint in Riga (Letland) het jeugd-EK, met Robby (als #2 geplaatst) in de open groep t/m 18 jaar. 

Speeltempo: 1:30 uur / 40 zetten + 30 min + 30 sec/zet.

Ratings: 2548 t/m 1315; 1x 2500+, 10x 2400+, 16x 2300+, 14x 2200+, 13x 2100+, 9x 2000+, 6x 1900+, 4x 1800+, 1x 1700+, 2x 1700-.

Titelhouders: 1x GM, 7x IM, 31x FM, 1x CM; totaal 40x (52,6%).

Nederlanders: Robby Kevlishvili (2497, #2), Max Warmerdam (2421, #8), Wiggert Pols (2177, #47).

Vrije dag: za 25/8.

Ronde 1: Robby begon het toernooi slecht met een verliespartij. Vanaf morgen komen de winstpunten!

Verslag van Robby: "Ik maakte in de opening een fout waardoor ik snel heel passief kwam te staan. Ik verdedigde het lang goed, maar op miste op een paar momenten betere remisekansen. Mijn tegenstander maakte de partij met een mooie truc af."

Ronde 2: Zoals ik gisteren al aankondigde, vandaag beginnen de winstpunten!

Verslag van Robby: "Mijn tegenstander speelde een vreemde opening. Ik kon vrij gemakkelijk een goede stelling op het bord krijgen. Ik offerde een pion voor initiatief. Mijn tegenstander verdedigde niet goed en ik kon met een mooi kwaliteitsoffer de partij winnen." 

Ronde 3: En dat is 2...

Verslag van Robby: "Ik verraste mijn tegenstander in de opening. Hij probeerde mij terug te verrassen met een scherp pionoffer. Ik nam het offer aan en we kregen een ingewikkelde stelling. Mijn tegenstander voerde de druk op, en ik voelde me gedwongen om een stuk te offeren. Ik had goede compensatie en in tijdnood maakte mijn tegenstander een paar keer een verkeerde beslissing en kon ik met een mooie eindcombinatie de partij winnen."


--- vanaf ronde 4 neemt Rens het stokje over van RdV ---

Ronde 4: Draw with the white pieces. Caro-Kann Advance variation.

Verslag van Robby: 
"Ïk kreeg mijn voorbereiding op het bord. Ik kreeg een goede stelling en dacht me een zet uit mijn voorbereiding te herinneren.
De stelling bleek iets anders te zijn en i.p.v. groot voordeel had ik slechts een klein plusje. Ik probeerde heel lang om dit om te zetten naar winst,
maar mijn tegenstander verdedigde heel goed en uiteindelijk moest ik genoegen nemen met remise."

Ronde 5: Opnieuw Slavisch met zwart net als in ronde 1, nu met winst voor Robby!

Verslag van Robby: "Mijn tegenstander probeerde me te verrassen met een scherpe zijvariant. Ik dacht te weten welke zet ik moest doen,
maar dacht toch nog lang na omdat ik het niet zeker wist. Ik rekende alles uit en kwam in een stelling met een kwaliteit minder.
Ik liep geen risico en speelde lang door. Mijn tegenstander maakte op een gegeven moment kleine foutjes,
en uiteindelijk kwam ik gewonnen te staan. Ik won vrij gemakkelijk.
"

Na 5 ronden staat de Griek Ioannidis met 5 uit 5 al met een punt los aan kop.
Toch wel een verrassing met zijn 18e startplaats.
Nederlander Max Warmerdam draait met 4 uit 5 ook lekker mee, nu gedeeld 2e.

Morgen de rustdag.
Zondag treft Robby een oude bekende. Hier heeft hij nog een appeltje mee te schillen.

Ronde 6: Weer winst voor Robby!

Verslag van Robby: "Ik speelde een niet heel spannende opening. Het was al vrij snel  gelijk maar ik had in de voorbereiding
gekeken naar plannen om de stelling te spelen. Met een handige combinatie kreeg ik een beter eindspel.
Ik won een pion en dacht dat de buit binnen was. Ik maakte echter een bijzonder grote fout waardoor ik het mezelf nog heel moeilijk maakte.
Gelukkig nam ik toen wel de tijd, en kon ik alles tot aan de winst uitrekenen.
" 

Ronde 7: Remise.

Ruy Lopez dit keer met wit. In deze opening heeft Robby tijd nodig om alles in de juiste volgorde op het bord te krijgen. Als dit is gelukt opent de Griek het spektakel op de damevleugel met b4. Zwart had ook kunnen kiezen voor het zeer speculatieve Lxh3 maar dit lijkt uiteindelijk goed voor wit. Of het rustigere Lf5. Robby gaat even in de tank, pakt op b4 en weet uit de opvolgende zetten een mooi voordeeltje te peuteren. Als de tijd begint te dringen lijkt zwart een remise mechanisme gevonden te hebben en Robby pakt dit aan. Of de stelling daadwerkelijk remise is laat ik aan de profs. Oordeelt u dus zelf.

Verslag van Robby: "Mijn tegenstander verraste me in de opening. In een normale stelling zocht mijn tegenstander een manier om de stelling open te gooien, maar ik had het gevoel alsof ik heel goed kon komen te staan. Ik gebruikte dus veel tijd, maar het bleek dat de stelling de hele partij ongeveer in balans was."

Evalueren na ronde 7: Het EK is levensgevaarlijk

Na 7 ronden had Robby net als de vaste fanclub vast op iets meer gerekend. Misschien een halfje extra in ronde 4, daar lagen kansen. Of een taaiere verdediging in ronde 1, de eerste partij is altijd wennen. Maar ja als…

We zetten zijn prestaties tot heden in perspectief, en pakken de resultaten van de totale Nederlandse delegatie erbij. Een waar slagveld. 12 spelers met een FIDE-rating lieten al 620 ratingpunten achter in Riga. Dat is ruim 50 per persoon en bijna 90 per ronde!

Andere nationaliteiten spelen vast graag tegen Nederlanders, die zijn altijd overrated.
Ik hoor vaak senioren klagen dat jeugdspelers underrated zijn. hoe komen ze daarbij.

Nederlands grootste talent bij de meisjes is Machteld van Foreest, dik eerste geplaatst in haar categorie meisjes t/m 12 jaar. Ze komt momenteel in het verhaal niet voor en verliest al ruim 77 ratingpunten.  

FM Eelke de Boer, in Assen won hij met grote overmacht de categorie t/m 16 jaar, een TPR van 2467.
Nu moet hij een flinke veer laten, ruim 40 punten kwijt.

Kortom een geweldige ervaring maar levensgevaarlijk.
Bekijk ik het door mijn roze bril dan doet Robby het eigenlijk gewoon goed. Hij draait lekker mee in de top, de andere favorieten zijn nergens te bekennen.
Ik neem aan dat Robby bij het diner de Nederlandse delegatie troostend toespreekt.

Nog 2 ronden Robby, laat de Turken zweten vandaag. En pas op, wij kijken live mee.

Ronde 8: 3e remise.

Een ruilvariant van het Slavisch met zwart. Beide heren werken de opening snel en foutloos af. Om vervolgens te belanden in een stelling die totaal gelijk is.
Iedere zet kan leiden tot eindeloos afruilen van stukken om vervolgens nog steeds te resulteren in totale balans.
Robby steekt een half uurtje in een zoektocht hoe hij dit kan ontwijken, de zaak kan compliceren, maar te veel risico is niet verantwoord.
Hij duwt en trekt nog wat aan de stelling, geen beweging. Net als het lijkt of zwart mogelijk iets te hard heeft gepushed pakt Robby een remise.
Verstandig!

Verslag van Robby:"Ik speelde een saaie partij. Ik dacht dat ik beter stond en dacht lang na. Ik speelde uiteindelijk een hele slechte zet waardoor ik minder kwam te staan. Ik bood nog op tijd remise aan voordat het te laat was."

Voorbeschouwing ronde 9: 10:00 uur de bel voor de laatste ronde. De meeste topschakers zijn geen vroege vogels. Zien wat dit oplevert.
Op papier de sterkste tegenstander, met net als Robby een IM titel op zak. Vorig jaar wist hij gedeeld 1e te worden achter Esipenko waar geen maat op staat.
Israeli Erenberg neemt het schaken serieus, zo deed hij bijvoorbeeld mee in Gibraltar 2018. Vast op sleeptouw genomen door Gelfand, die hem nog wat kan leren.(hij is mij daar trouwens niet opgevallen)
Voor een vroege ronde is het even zoeken naar de juiste voorbereidingstijd, normaal doet men dit in de morgen voor de partij.
Wat gaan we zien, een Taimanov? Of toch stiekem e4-e5. Volg het live op bord 3.

Schoot mij nog een potje schaak te binnen van Esipenko, nu we het toch over jeugdtalenten hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=7guT2pvdT88

 

Ronde 9: Au een nul

Soms schrijf je liever niets, maar ja ik word er goed voor betaald door Rob.
Het werd e4-e5, puntje voor mij. Een Ruy Lopez dit keer de gesloten variant in tegenstelling tot ronde 7.
De heren blitzen 30 ply theorie, vooral mainstream, op het bord alsof het niets is, respect wat een geheugen.
Dan lijkt zwart met 15....Lf5 uit boek te stappen. Robby kiest voor Ph2, vast om met de pionnen op de koningsvleugel te gaan stormen.
Zijn intenties zijn duidelijk, hij is op zoek naar een vol punt.

Terwijl Robby zijn pionnenaanval op stoom wil laten komen, countert de Israeli op de damevleugel. Zwart luidt dit in met b4, waar heb ik dit eerder gezien.
Even gaat het gelijk op, maar het lijkt erop dat wit dan vooral de paarden en de witveldige lopers snel moet ruilen, en dat is niet het plan voor vandaag.
Robby probeert duidelijk vast te houden aan zijn aanvalsplan, maar dit blijkt helaas onhaalbaar, het is te langzaam.   
De damevleugel wordt te snel versnipperd en zwart valt via de achterdeur binnen zonder kloppen.

Ik heb nog geen verslag van Robby ontvangen, en zo hoort het. Hij is hier ziek van.

EK Jeugd 2018, groep Open U18 - IM Robby Kevlishvili (Elo: 2497; pl.nr: #2; aantal deelnemers: 75)

ronde

datum

aanvang
(Ned. tijd)

Robby

tegenstander

Robby

bord

kleur

speler

nat.

titel

Elo

pl.nr

score

totaal

%

pos.

TPR

1

ma 20/814:002zLukas StauskasLit -2256#3900047-75-

2

di 21/814:0024wGracia Pau Toquero Spa-2071#571150,025-55

3

wo 22/8

14:0013zKlavs StabulnieksLet-2136#511266,714-342279

4

do 23/814:008wAlexandru-Bogdan BanzeaRoeFM2313#25 ½ 2½ 62,5 15-35  2289 

5

vr 24/814:00 8 zEivind Olav Risting Noo  FM 2298 #29  1 3½  70,0   4-19  2364 

6

zo 26/8

14:00 4  w Or Bronstein Isr FM2342#19  1  75,0  2-82429

7

ma 27/814:001 Evgenios IoannidisGri  FM2343 #18  ½ 71,4   4-8 2409 

8

di 28/814:00 zBahadir Ozen Tur  FM 2302 #27   ½   68,8 5-11 2399

9

wo 29/810:00 3 wAriel Erenberg Isr  IM 2399 #12  0   61,111-24 2353 

                                                                           Toernooi-site:                EK Jeugd 2018
                                                                           Uitslagen en standen:   Resultaten
                                                                           Live partijen:                 EKJ U18 Live
18 augustus 2018: Nakamura op 1 !

(Rudi Matai)

Huh !? zult u denken. Sinds wanneer staat Hikaru Nakamura op 1 op de wereldranglijst? Nee, het is Aya Nakamura, de zangeres. Ze staat in de singles top 40 op 1 met het nummer "Djadja".

Toch een succes voor de Nakamura's. Ik geloof niet dat ze familie zijn. 

Binnenkort weer (iets) serieuzer nieuws met Robby op het EK.
14 augustus 2018: Bloopertje

(Rudi Matai)

In het Open Kampioenschap van Utrecht dit jaar speelde Normunds Miezis met wit tegen Roel Donker. In de diagramstelling speelde zwart 1..,Pf6xd5?? en kon opgeven.

Ziet u het? Na 2. Lxd5 staat zwart een stuk achter en hij krijgt dat niet meer terug:

2.., Pxd5 3. Dxd5 Dxd5 4. Pe7+  of nog erger 2. .., Dxd5 ?? 3. Pxe7+

Altijd vermakelijk, toch?
11 augustus 2018: HZT 2018, ronde 9 (laatste ronde)

(RdV) - Ronde 9: allebei geëindigd op 50% (beiden 3 maal gewonnen, 3 maal remise, en 3 maal verloren!).

later meer (?)  (we zijn vooral in afwachting van het verslag van Rens, dat traditioneel na het toernooi hier verschijnt)

Hogeschool Zeeland Toernooi 2018, Vlissingen (1 groep met 248 deelnemers)

 speler 

Elo

 

pl.nr

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

za
4/8

zo
5/8 

ma
6/8

di
7/8

wo
8/8

do
9/8

vr
10/8

za
11/8

18:30

11:30

18:30

18:30

18:30

18:30

18:30

18:30

11:30

Harrie
Boerkamp

1887 #124

bord
kleur
Elo
titel
nat.
pl.nr
score
punten

pos.

%
TPR

120
w
-
-
Chi
#247
1
1

1-
93
100
-

bye
-
-
-
-
-
½

48-
73
75,0
-

36
z
2068
-
Ned
#75
½
2
42-
97
66,7
2068
46
w
2074
-
Ned
#72
0
2
97-
150
50,0
1878
72
z
1654
-
Ned
#184
1
3
56-
100
60,0
1932
47
w
2062
-
Dui
#78
0
3

97-
142
50,0
1878
67
z
1565
-
Dui
#206
1
4

66-
103
57,1
1885
44
w
2066
-
Ned
#76
½

69-
99
56,3
1915 
46
z
2030
-
Ned
#82
0

106-
136
50,0
1881

Rens
Minnema

1856 

#132

bord
kleur
Elo
titel
nat.
pl.nr
score
punten

pos.

%
TPR

7
w
2506
GM
Ned
#7
0
0

102-
248

0
-

bye
-
-
-
-
-
½
½

158-
208
25,0
-

79
z
1618
-
Ned
#195
1

98-
143
50,0
1456
69
z
1539
-
Ned
#213
1

51-
96
62,5
1898

32
w
2248
IM
Isr
#72
0

101-
145
50,0
1889

53
z
2019
-
Ned
#84
0

143-
180
41,7
1823
77
w
1680
-
Ned
#177
½
3

141-
177
42,9
1799
77
z
1652
-
Fra
#182
1
4

100-
144
50,0
1842
54
w
1982
-
Ned
#93
½

106-
136
50,0
1861 

         Toernooisite:  HZT 2018
Uitslagen + standen:  Resultaten  
          Live partijen:  Schaaksite
11 augustus 2018: ONJK 2018, Borne, ronde 9 (laatste ronde)

(RdV) - Ronde 9: in de laatste ronde samen 1½ punt. Eindresultaat: 72,2% resp. 50%.

De eindstand (aan kop):

pos.

speler

nat.

punten

Elo

TPR

1

Wensing, Maximilian

Dui

1945

2025

2

Grutter, Tim

Ned

7

1971

1964

3

Albertus, Bram

Ned

1868

1895

4

Vleming, Stefan

Ned

1685

1823

5

Kracht, Raphael

Dui

2050

1873

6

Ekker, Laurens

Ned

6

1515

1706

7

Kamp, Aaron

Dui

6

1784

1668

8

Noordenbos, Daan

Ned

6

1842

1628

 

ONJK 2018, Borne (groep B, 49 deelnemers)

 speler 

Elo

 

pl.nr

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ma
6/8

di
7/8

wo
8/8

do
9/8

vr
10/8

za
11/8

13:30

09:00

14:30

09:00

14:30

10:00

09:00

14:30

09:00

Bram
Albertus

1868#4

bord
kleur
Elo
nat.
pl.nr
score
punten

pos.

%
TPR

4
z
1506
Bel
#28
1
1

1-
25
100
-

3
w
1625
Ned
#19
1
2

1-
8
100
-
3
z
1600
Ned
#22
1
3

1-
3
100
2377
1
w
1945
Dui
#3
0
3

4-
12
75,0
1862
3
z
1685
Ned
#13
1
4

2-
4
80,0
1912
2
w
1850
Dui
#5
½

2-
8
75,0
1895
3
z
1710
Ned
#12
½
5

3-
8
71,4
1861
2
z
1971
Ned
#2
½

4-
11
68,8
1878
4
w
1665
Ned
#16
1

3-
5
72,2
1895

Johan
Heskes

1625

#19

bord
kleur
Elo
nat.
pl.nr
score
punten

pos.

%
TPR

19
w
1131
Dui
#43
1
1

1-
25
100
-

3
z
1868
Ned
#4
0
1
17-
34
50,0
-
16
w
800
Ned
#48
1
2

8-
20
66,7
1068
8
z
1710
Ned
#12
0
2

17-
33
50,0
989
13
w
1500
Ned
#29
0
2

28-
42
40,0
893
16
z
1379
Ned
#37
1
3

21-
32
50,0
1421
14
w
1625
Ned
#38
0
3

29-
38
42,9
1311
16
z
1055
Dui
#45
1
4

21-
28
50,0
1311
12
w
1386
Dui
#36
½

22-
27
50,0
1330

                          Toernooisite:  ONJK 2018
          Uitslagen + standen:  Groep B  
                                                                         Live partijen:  Live  (gebruik de kleine pijltjes om een partij te selecteren)
11 augustus 2018: HZT 2018, ronde 8

(RdV) - Ronde 8:
10 augustus 2018: ONJK 2018, Borne, ronde 7 + 8

(RdV) - Ronde 7 en 8:
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

ma 24 sep 2018 19:45
DSC 3 - Promotie H2

di 02 okt 2018 19:45
Promotie H1 - Nov. Destr. 1
Promotie H3 - RSC-Belg.Park 1


za 06 okt 2018 13:00
Promotie K1 - Rijswijk 1
Promotie K2 - Rijswijk 2


ma 08 okt 2018 19:45
Schaakhuis 3 - Promotie H4

di 09 okt 2018 19:45
zeskamp (ronde 1)

za 13 okt 2018 10:30 - 16:00
15e Breugemtoernooi

ma 15 okt 2018
Schaakhuis 1 - Promotie H1

za 03 nov 2018 13:00
Promotie K1 - Caissa 4
Promotie K2 - SHTV 2


di 06 nov 2018 19:45
Promotie H2 - Schaakmat W. 2
Promotie H4 - Rijswijk 3


ma 12 nov 2018 19:45
Schaakmat W. 1 - Promotie H1

di 13 nov 2018 19:45
DD 2 - Promotie H3

ma 19 nov 2018 19:45
Schaakmat W. 3- Promotie H4

do 22 nov 2018 19:45
DD 1 - Promotie H2

za 24 nov 2018 13:00
ASC 1 - Promotie K1
Spijkenisse 2 - Promotie K2


di 27 nov 2018 20:00
kampioenschap snelschaak
zaal: Bijdorplaan 471


di 04 dec 2018 19:45
Promotie H3 - Wassenaar 1

do 06 dec 2018 19:45
Botwinnik 1 - Promotie H1

di 11 dec 2018 19:45
Promotie H2 - RSC-Belg.Park 2
Promotie H4 - DD 3


za 15 dec 2018 13:00
Promotie K1 - ZSC-Saende 1
Promotie K2 - Schaakmat W. 2


di 18 dec 2018 19:45
zeskamp (ronde 2)

do 27 dec 2018 20:00
Oliebollentoernooi
(met en bij Botwinnik)
NOG NIET DEFINITIEF


di 08 jan 2019 19:45
Promotie H1 - SHTV 1

do 10 jan 2019 19:45
R'heer-Corbulo 1 - Promotie H3

wo 30 jan 2019 19:45
Haeghe Ooievaar 1 - Promotie H3

vr 01 feb 2019 19:45
Scheve Toren 1 - Promotie H1

za 09 feb 2019 13:00
LSG 4 - Promotie K1
LSG 5 - Promotie K2


ma 11 feb 2019 19:45
HSV 1 - Promotie H2

di 12 feb 2019 19:45
zeskamp (ronde 3)

ma 18 feb 2019 19:45
DSC 6 - Promotie H4

di 19 feb 2019 19:45
Promotie H1 - Rijswijk 1

di 05 mrt 2019 19:45
Promotie H3 - DSC 2

di 12 mrt 2019 19:45
Promotie H2 - SHTV 2
Promotie H4 - Nov. Destr. 2


za 16 mrt 2019 13:00
Promotie K1 - DSC 3
Promotie K2 - Erasmus 1


ma 18 mrt 2019 19:45
DSC 1 - Promotie H1

di 19 mrt 2019 20:00
Algemene Ledenvergadering

za 13 apr 2019 13:00
HWP Haarlem - Promotie K1
Giessen+Linge 1 - Promotie K2


di 16 apr 2019 19:45
zeskamp (ronde 4)

za 11 mei 2019 13:00
Promotie K1 - Almere 2
Promotie K2 - DD 3


di 14 mei 2019 19:45
zeskamp (ronde 5)

di 11 jun 2019 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 1+2+3)


di 18 jun 2019 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 4+5+6)


di 25 jun 2019 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 7+8+9)


di 02 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 1+2)


di 09 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 3+4)


di 16 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 5+6)


di 23 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 7+8)


di 30 jul 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 9+10)


di 06 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 11+12)


di 13 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 13+14)


di 20 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 15+16)


di 27 aug 2019 20:00
Zomercompetitie
(ronde 17+18)


di 03 sep 2019 20:00
opening seizoen
2019-2020