Nieuws

Agenda

Algemene informatie

Contact

De Promoot

Eregalerij

Adverteren

Sponsoring 2022

Links

Privacy-statement
                   (minimaal 3 karakters)


30 november 2023: Tata 2024

(RdV) - Voor wie het nog niet op de Tata-site gezien heeft, hierbij de deelnemers in de Masters- en Challengers-groepen (vroeger groep A en B genoemd).

Masters (met als grote afwezige Magnus Carlsen):

Challengers:
29 november 2023: Oliebollentoernooi bij Botwinnik en LSG

In december kun je meedoen aan 2 gezellige Oliebolletoernooien:

Het Oliebollentoernooi bij Botwinnik. Dit wordt gespeeld op de clubavond, donderdag 28 december vanaf 19:45.
Adres: Paltelaan 13 in Zoetermeer.
Omdat Promotie zelf geen oliebollentoernooi organiseert is het leuk dat Botwinnik deze mogelijkheid biedt.
Er worden verschillende (vreemde) schaakvarianten gespeeld op deze avond.

Het Oliebollentoernooi bij LSG, op zaterdag 30 december van 10:30 tot 17:00 uur. In teams van 4 spelers. Je kunt opgeven per mail bij onze secretaris die dan een teamindeling kan maken.
Er wordt op deze dag gesnelschaakt onder het genot van een oliebol en een drankje.
26 november 2023: Promotie K1 pakt weer 2 matchpunten

(HN)- Berserkers is op papier veruit het sterkste team van klasse 2B. Voor aanvang van de competitie dé kampioenskandidaat, maar Berserkers hadden al wat matchpunten gemorst. Het beloofde een zware dag voor Promotie te worden!

Na inleveren van de opstelling bleek dat Berserkers met drie invallers speelde. Promotie speelde weliswaar ook met 2 invallers, maar het ratingoverwicht van Berserkers was met hun invallers gereduceerd van 200 elopunten naar 2 elopunten. Een heel wat behapbaarder verschil en een meevaller voor Promotie.

Bernard speelde tegen de topman van het team: IM Ilias van der Lende. Bernard: Ik ontweek de Franse opening en maakte in de opening een fout. Mijn tegenstander bouwde zijn voordeel langzaam uit. 0-1

Ben, de man in vorm met een score van 3 uit 3 in Promotie 1, speelde tegen FM Vincent Blom. Ben: Een terechte nederlaag. Ik speelde de opening te slap en wit kreeg groot voordeel op de koningsvleugel, waar ik bekwaam werd geplet. 0-2

Dat was een niet zo best begin van de wedstrijd. 0 uit 2 door onze topscoorders.

De wedstrijd nam echter een onverwachte wending. Henk had een schijnbaar hopeloze stelling, de teamgenoten hadden een verlies al ingecalculeerd. Henk: Mijn tegenstander week af van de gebaande paden en kwam al snel wat minder te staan. Ik liet mij vervolgens verleiden tot een combinatie, met stukwinst en ook een verzwakte koningsstelling als resultaat. De tegenstander had echter verder gerekend en ging als echte Berserker los op mijn koning. Eeuwig schaak vond mijn tegenstander uiteraard niet genoeg, de Berserker ging vol in de aanval. Mijn teamgenoten en ook ikzelf gaven geen cent meer voor mijn stelling. De Berserker vervolgde met twee kwaliteitsoffers. Maar toen haperde de aanval, na een onnauwkeurigheid kon ik de aanval overnemen en het punt incasseren. Dat voelde als een onterecht resultaat, al meldde Stockfish achteraf dat ik geen moment slechter heb gestaan. 1-2

Paul:
In het Nijlpaardensysteem had ik het loperpaar veroverd, bovendien is de witte pion op a6 eerder een zwakte dan een troef: zwart staat daarmee al beter, maar na wits 19e zet verandert dat in groot voordeel.