Nieuws

Agenda

Algemene informatie

Route

Contact

De Promoot

Links

Partijen

Privacy-statement
                   (minimaal 3 karakters)


05 april 2020: Online Promotie Snelschaaktoernooi: dinsdag 7 april 2020

(Rens) - Neem deel aan het Online Promotie Snelschaak Toernooi op dinsdag 7 april 2020
Lees voor uitleg over deelname de mail die je 22 maart hebt ontvangen van Promotie.

Een wens van deelnemers is: Zorg dat je tijdens het toernooi herkenbaar bent voor jouw clubgenoten door jouw gebruikersnaam, of vooraf in de chat even te communiceren wie je bent. 

Ben je nog geen lid van een schaakclub, en wil je wel graag meedoen met dit toernooi. Dat kan! Stuur een mail naar secretaris.svpromotie@gmail.com
Je ontvangt dan een mail met eenvoudige uitleg hoe je mee kunt spelen. Deelname is gratis.

>>> Let op: voor het rapid-toernooi van maandag 6 april, zie het item van 4 april (2 items naar beneden) ! <<<
04 april 2020: Coronale stilte de column van Manuel Nepveu

De column van Manuel gaat over schaken in onze roerige tijden. Klik hier !
04 april 2020: Online Promotie Rapid schaaktoernooi: maandag 6 april 2020

(Rens) - Neem deel aan het Online Promotie Rapid schaaktoernooi op maandag 6 april 2020

Lees voor uitleg over deelname eerst de mail die je 26 maart hebt ontvangen van Promotie.
Dit toernooi vindt iedere maandag plaats van 20:00 tot 23:00 uur. 
Tempo 10 minuten + 15 seconden per zet.

Voor een gemiddelde partij van 40 zetten heb je per persoon, inclusief increment, een comfortabele 20 minuten bedenktijd.

Ben je nog geen lid van een schaakclub, en wil je wel graag meedoen met dit toernooi. Dat kan! Stuur een mail naar secretaris.svpromotie@gmail.com
Je ontvangt dan een mail met eenvoudige uitleg hoe je mee kunt spelen. Deelname is gratis.
03 april 2020: Bericht van de KNSB

Update van de KNSB:

Afgelopen dinsdag heeft het bestuur van de KNSB overleg gehad met de Regionale Bonden. Het was een constructieve bijeenkomst, waarin uitgebreid is gediscussieerd over hoe om te gaan met promotie en degradatie. Er zijn verschillende suggesties gedaan, zoals promotie-degradatiewedstrijden, uitbreiding Meesterklasse naar 12 teams (plus promotie vanuit lagere klassen, en het jaar daarop versterkte degradatie). Uiteindelijk bleek voor elk alternatief slechts beperkte steun te zijn. Een ruime meerderheid van de bonden ondersteunde de plannen van het bestuur om geen promotie/degradatie toe te passen. Eerder had het bestuur van de KNSB al besloten om de competitie (en de beker) te stoppen en de resterende wedstrijden niet meer te spelen.

Besluiten

Het bestuur van de KNSB heeft het volgende besloten:

1. Er vindt geen promotie of degradatie plaats. Er zijn twee uitzonderingen. Die zijn genoemd onder 2 en 3.

2. Er vindt alleen promotie plaats om het gat in de eerste klasse op te vullen, en de daaropvolgende gaten in de klassen daaronder.

3. Het is teams toegestaan vrijwillig te degraderen. Dit beleid is gelijk aan voorgaande jaren. De vrijgekomen plaats wordt opgevuld door het hoogst geëindigde team uit de klasse eronder gebaseerd op de stand na 7 maart 2020.

4. Ook de Meesterklasse  wordt niet uitgespeeld. Er is geen clubkampioen van Nederland dit seizoen. De rechten voor de European Club Cup worden gebaseerd op de stand na 7 maart.

5. De uiterste inschrijfdatum voor inschrijving voor de competitie wordt voor alle klassen gelijk getrokken en wordt 1 juli 2020. Dit is onder voorbehoud van akkoord van de Bondsraad.

Alle besluiten zijn natuurlijk onder voorbehoud van de ontwikkelingen. Niemand heeft dit eerder meegemaakt en niemand kan geheel overzien hoe het verder zal gaan. We kunnen alleen het beste er van hopen.
01 april 2020: Bericht uit deTexelse Courant
31 maart 2020: Rachid wint 2e Online Promotie Snelschaaktoernooi

(Rens) - Heftig was het weer. 172 vluggertjes werden er afgewerkt, en de ’usual suspects’ kwamen al direct bovendrijven. Dit keer aangevoerd door Rachid. In de slotfase liep hij behoorlijk weg van Arie en Bernard, om met een TPR van 2355 de overwinning te pakken. Verder viel op dat Maarten halverwege op stoom kwam door een mooie reeks overwinningen te boeken, hij nestelde zich in de subtop. De panda speelde vooral Berserk, startte sterk maar gleed in de slotfase wat weg. Hielke die gisteren de Rapidsessie won wordt een dagje ouder en pakte nu plaats 8. In de staart werd ook flink gevochten voor ieder punt, ondertussen werd via de chat veel lol gemaakt.
Tot volgende week dinsdag voor de herhaling.
31 maart 2020: Overlijdensbericht Arianne Caoili, vrouw van Aronian

(Rudi)Schaakster Arianne Caoili, vrouw van Armeense topschaker Levon Aronian is overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. De 33-jarige schaakster die voor Australië speelde heeft een Nederlandse moeder en Filippijnse vader.
In 2017 huwde ze Aronian.

Twee weken geleden kreeg ze een auto-ongeluk in Armenië en sindsdien lag ze in coma. Eergisteren is ze overleden.

Op Twitter heeft Aronian melding gedaan van haar heengaan. Diverse schakers hebben hun medeleven betuigd, onder wie Aniesh Giri, Magnus Carlsen en Garry Kasparov.
29 maart 2020: Online Promotie Snelschaaktoernooi 31 maart 2020

Neem deel aan het Online Promotie Snelschaak Toernooi 31 maart 2020

Lees voor uitleg over deelname de mail die je 22 maart hebt ontvangen van Promotie.
Een wens van deelnemers is: Zorg dat je tijdens het toernooi herkenbaar bent voor jouw clubgenoten door jouw gebruikersnaam, of vooraf in de chat even te communiceren wie je bent.
Dit is juist zo leuk aan een gesloten toernooi, en geeft iedereen gelijke kansen. Tot dinsdag, en vergeet de Rapid op maandag niet.
26 maart 2020: Kandidatentoernooi afgebroken na ronde 7 !!

(Rudi) - Een historisch moment!
Het FIDE kandidatentoernooi in Jekaterinenburg is afgebroken na de 7e ronde van gisteren. Dit omdat Rusland het luchtruim gaat sluiten. Men probeert voor de Westerse spelers een vlucht naar Amsterdam te regelen.

Op een nader te bepalen datum zal het toernooi worden hervat vanaf de huidige stand.

In de schaakgeschiedenis zijn er (top)toernooien geweest die bij het uitbreken van de Eerste en Tweede Wereldoorlog ook noodgedwongen zijn gestopt. Die werden echter niet hervat.

Op www.chess.com is een uitgebreid artikel te vinden.
26 maart 2020: Online Promotie Rapid schaaktoernooi 30 maart 2020

(Rens) - Neem deel aan het Online Promotie Rapid schaaktoernooi 30 maart 2020

Lees voor uitleg over deelname eerst de mail die je vandaag hebt ontvangen van Promotie.
Dit toernooi vindt iedere maandag plaats van 20:00 tot 23:00 uur.
Tempo 10 minuten + 15 seconden per zet.

Voor een gemiddelde partij van 40 zetten heb je per persoon, inclusief increment, een comfortabele 20 minuten bedenktijd.
25 maart 2020: Bericht van de KNSB

De KNSB heeft besloten de lopende competitie te stoppen. Zie onderstaande info. 

"Zoals jullie ongetwijfeld weten, heeft de overheid besloten om de maatregelen voor bijeenkomsten en evenementen te verlengen tot 1 juni a.s., en ook de grens van 100 personen te laten vervallen. Op basis van deze nieuwe informatie hebben wij daarom besloten de KNSB-competitie en KNSB-bekercompetitie te stoppen. De resterende ronden zullen niet meer worden gespeeld. Ook alle individuele Nederlandse jeugdkampioenschappen gaan niet door, net als de twee NK’s voor basisscholen (teams en 345). Voor de jeugdkampioenschappen zoeken we nog naar alternatieve data, maar we weten nog niet of dat gaat lukken. Voor de 2 basisschooltoernooien willen wij een alternatief online toernooi organiseren. We hebben de direct betrokkenen inmiddels geïnformeerd. 

Het zijn vervelende beslissingen, die we liever niet hadden willen nemen. Beslissingen die zelf ook weer consequenties kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing over promotie/degradatie in de KNSB-competitie, die we volgende week samen met de regionale bonden gaan nemen. Er is ongetwijfeld meer. We zijn nu druk bezig om alle gevolgen te inventariseren, en zullen in de komende weken bepalen hoe we daarmee willen omgaan. 

Ik wil afsluiten met een positieve noot. We zien dat clubs en spelers elkaar al snel online hebben weten te vinden, met nieuwe toernooien en teamwedstrijden. Het is mooi om deze creativiteit te zien, zodat ook in deze uitzonderlijke tijden het schaakleven door kan gaan!

Met vriendelijke groet,

Dharma Tjiam, directeur"
24 maart 2020: Eelco Kuipers wint 1e Online Promotie Snelschaaktoernooi

(Rens) - 22 spelers namen deel aan het 1e Online Promotie Snelschaaktoernooi op 24 maart. 203 partijen werden er gespeeld, waarbij in de beginfase Dylan als een komeet uit de startblokken kwam, hij was on fire. In de middenfase nam Arie het stokje over om vervolgens weg te lopen van de rest van het veld tot vlak voor het einde stond hij bovenaan. Maar vlak Eelco niet uit, hij zette een enorme eindsprint in, morstte in de slotfase net een halfje minder en won met 1 punt voorsprong het toernooi. Gefeliciteerd Eelco.

In de chat was te lezen dat iedereen veel lol had en daar gaat het uiteindelijk om. Ook Willem was vanuit Spanje van de partij, en niet onverdienstelijk.
Iedereen tot volgende week dinsdag voor het 2e snelschaaktoernooi.
22 maart 2020: Online Promotie Snelschaaktoernooi 24 maart 2020

Neem deel aan het Online Promotie Snelschaak Toernooi 24 maart 2020
Lees voor een uitleg over deelname eerst de mail die je vandaag hebt ontvangen van Promotie.

Op maandag 30 maart start het eerste Online Promotie Rapid Toernooi. Tempo 10 minuten + 15 sec per zet.
Een speciaal verzoek van de senioren die nu ook op de maandagen schaken.
Hierover later meer.
22 maart 2020: Quarantaine

De column van Theo gaat over een zeer actueel onderwerp. Klik snel hier !
22 maart 2020: Online Promotie Snelschaak toernooi

(Rens) - Vanaf komende dinsdag 24 maart organiseert Promotie het Online Promotie Snelschaak Toernooi.
Zolang Corona over-the-board schaak onmogelijk maakt, is dit de wekelijks terugkerende nieuwe schaakverslaving voor Promotieleden.

Het toernooi vindt iedere dinsdag plaats van 20:00 tot 23:00 uur.
We spelen het toernooi op het LiChess platform. Uiterlijk morgen ontvangt u per mail hoe u meespeelt. Eenvoudig en kosteloos. Tot dinsdag online!
                   (minimaal 3 karakters)

Toernooien en externe wedstrijden

di 07 apr 2020 19:45
Promotie H4 - SHTV 3

za 18 apr 2020 13:00
Promotie K1 - RSR Iv.Toren 1
Promotie K2 - Fianchetto 1


di 05 mei 2020 19:45
geen clubavond

za 16 mei 2020 12:00
Rijswijk 2 - Promotie K2

za 16 mei 2020 13:00
DSC 2 - Promotie K1

di 16 jun 2020 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 1+2+3)


di 23 jun 2020 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 4+5+6)


di 30 jun 2020 20:00
Rapid-driedaagse
(ronde 7+8+9)


di 07 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 1+2)


di 14 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 3+4)


di 21 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 5+6)


di 28 jul 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 7+8)


di 04 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 9+10)


di 11 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 11+12)


di 18 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 13+14)


di 25 aug 2020 20:00
Zomercompetitie
(ronde 15+16)


di 01 sep 2020 20:00
opening seizoen
2020-2021